DR sender live fra PostNord Danmark Rundt i fem år mere

Danmarks Cykle Union og DR har forlænget aftalen om at sende PostNord Danmark Rundt til og med 2022.

DRs seere kan se frem til fem år mere i cykelsadlen. Danmarks Cykle Union og DR har netop indgået en aftale om, at DR fortsat kan sende live fra PostNord Danmark Rundt, når den nuværende aftale udløber senere i år. Forlængelsen gælder for årene 2018-2022, så DR er dermed sikret yderligere fem års transmissioner.

PostNord Danmark Rundt blev først gang afviklet i 1985, dengang under navnet Bikuben Danmark Rundt. Siden har løbet kørt igennem det danske sommerland 26 gange.

PostNord Danmark Rundt giver os en enestående chance for at komme rundt i det skønne sommerland og passere nogle af Danmarks smukke steder – samtidig med at vi kan præsentere professionel cykling af høj klasse.

CHEFKONSULENT JAN ROSENDAL, DR

Siden 2000 har DR sendt fra løbet. Som noget nyt begyndte DR i 2015 at sende direkte fra alle etaperne, og det samme kommer til at ske i den nye aftaleperiode. Her kan alle etaper ses på dr.dk, mens de sidste to timer af hver etape bliver sendt direkte på DR1.

”PostNord Danmark Rundt giver os en enestående chance for at komme rundt i det skønne sommerland og passere nogle af Danmarks smukke steder – samtidig med at vi kan præsentere professionel cykling af høj klasse,” siger chefkonsulent Jan Rosendal fra DR Medier, der forhandler sportsrettigheder for DR.

Han fortsætter:

”Efter at DR gik over til at dække løbet live, har vi investeret en hel del i vores løbsdækning. Derfor har vi også gerne villet være sikre på at kunne udnytte rettighederne i mange år fremover, og det kan vi heldigvis med den nye aftale,” siger Jan Rosendal.

Et sommerpostkort fra Danmark
Jesper Worre, der er løbsdirektør for PostNord Danmark Rundt, siger:

“Det har haft stor betydning for PostNord Danmark Rundt at blive dækket live på DR i de sidste to år. Rytterne har vist forrygende cykelløb, og samtidig har vi, sammen med DR, produceret et sommerpostkort fra Danmark. Den kombination har givet meget flotte seertal, og betyder, at vi i dag kan præsentere en forlængelse af aftalen frem til og med 2022. Det er vi utroligt stolte over og glade for, og vi glæder os til et fortsat tæt samarbejde med DR, hvor vi i fællesskab vil forbedre seernes oplevelse,” siger han.

I år bliver det snarere en sensommer- eller efterårstur, seerne kan få rundt i Danmark, da PostNord Danmark Rundt er flyttet fra august til september. Løbet køres i år fra den 12. til 16. september. Og ikke nok med det – starten går også, hvor løbet plejer at slutte, nemlig på Frederiksberg, mens årets finaleopløb kommer til at foregå på en kuperet rundstrækning i den europæiske kulturhovedstad Aarhus.

 

Danmarks Radio sikrede sig i 2015 retten til at transmittere Danmarks største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed, PostNord Danmark Rundt, live. Selv skrev DR den 14. januar 2015.

DR sender live fra Post Danmark Rundt

DR har sikret rettighederne til at sende Post Danmark Rundt live i de næste tre år. Nu er der godt nyt til de cykelglade seere, som hungrer efter mere cykelløb fra det ganske land. DR har siden 2000 sendt højdepunkter fra Post Danmark Rundt i et program på DR1 om aftenen, men de næste tre år kan man glæde sig til meget mere fra Danmarks største cykelløb.

Fra august udvider DR nemlig dækningen af Post Danmark Rundt og sender hver dag de sidste cirka 50 kilometer af etaperne direkte på DR1 – med billeder fra helikoptere og motorcykelkameraer, som man kender det fra andre store cykelløb.

– Seerne er meget glade for at se sport og cykelløb i særdeleshed. Vi er derfor meget tilfredse med for første gang at kunne sende live fra Post Danmark Rundt de næste tre år. Det giver os samtidig en enestående mulighed for at vise nogle af Danmarks smukkeste egne frem for seerne, når cykelkaravanen bevæger sig gennem sommer-Danmark, siger Jacob Kwon, som er sportschef i DR, og uddyber:

Flyvende fransk firma filmer

– Post Danmark Rundt er en af landets mest populære sportsbegivenheder, som rigtig mange følger tæt – både på tv og langs selve ruten. Vi håber, at den forbedrede dækning vil medvirke til at samle befolkningen yderligere omkring en af de største sportsbegivenheder på dansk grund.

DR kommer til at stå for den tekniske del af dækningen i samarbejde med et fransk firma, der leverer motorcykelkameraer og helikoptere. Den 25. udgave af Post Danmark Rundt, som i år har Struer som startby, bliver afviklet fra den 4. til den 8. august.
Løbet arrangeres af Danmarks Cykle Union.

 

opdateret 2015