Foto: ©Oliver Grenaa Visuals for Danmarks Cykle Union. Emma Norsgaard vandt ved EM i Herning to EM-medaljer. Tirsdag er hun til start ved PostNord Ladies Criterium. 

Tirsdag den 12. september kl. 14.00 køres den anden udgave af PostNord Ladies Criterium. Denne gang på en 5,1 kilometer lang rundstrækning i Kalundborg. Criteriumet køres over en 1,5 time på den samme rund- og opløbsstrækning, som den herrernes PostNord Danmark Rundt-felt rammer en lille time efter PostNord Ladies Criteriums afslutning.

Præmiesummen i PostNord Ladies Criterium er på hele 67.500 kr., med henholdsvis 27.000 kr., 13.500 kr. og 6.800 kr. til de tre første. Der er præmier til de 20 første. Dermed slår præmiesummen alle rekorder for et kvindecykelløb i Danmark.

Se den PostNord Ladies Criterium 2017 startlisten nedenfor.
Følg PostNord Ladies Criterium på Facebook og på de sociale medier med #ladiescriterium 
Facebookbegivenhed (åbner i nyt vindue)

2016-udgaven
Parallelt med herrernes PostNord Danmark Rundt blev PostNord Ladies Criterium for første gang kørt i 2016 i området omkring Sønderborg. Vinderen skulle findes blandt en udbrydergruppe på fire ryttere, der var stukket afsted efter 30 kørte kilometer.

Criterium-løbet foregik på en 3,7 kilometer lang rundstrækning ved Dybbøl Banke med målstreg i Sønderborg, og efter 1,5 times cykelløb skulle de fire kvinder i udbruddet sprinte om sejren.

Her var den 28-årige hollænder Nina Kessler hurtigst, da hun snuppede sejren for snuden af danske Camilla Møllebro Pedersen. Nordmanden Susanne Andersen blev treer, mens danske Pernille Mathiesen måtte tage til takke med fjerdepladsen.

Med sejren fik Nina Kessler en præmiecheck på hele 27.000 kroner. En rekordsum som er tilsvarende i 2017-udgaven af løbet.