PostNord Danmark Rundt rutebeskrivelse 2016

Det 26. PostNord Danmark Rundt byder på fem etaper. Det er én etape mindre end hidtil. Reduceringen af etaper skyldes, at formiddagsetapen lørdag er fjernet for at kunne flytte enkeltstarten fra om aftenen til eftermiddagen.

Årets rute byder traditionen tro på en blanding af større og mindre veje, kombineret med mange gode stigninger.

Løbet skydes i gang i Herning, og 1. etape bringer rytterne gennem en rimelig flad og åben strækning, blandt andet langs digerne ved Ribe og tilbage til et svært opløb i Esbjerg.

2. etape går fra Rømø til Sønderborg med vinden som den største udfordring i starten, og med en svær finale og teknisk krævende rundstrækning i Sønderborg.

3. etape er kongeetapen fra Aabenraa til Vejle. Finalen er lig med sidste års finale fra Egtved og ind til opløbet, bl.a. med de to 2015-nyheder Østengaard- og Gl. Kongevej-stigningerne. De ligger inden rundstrækningen i Vejle med 21 procent-stigningen på Kiddesvej, der år efter år skaber afgørende udskilning i løbet.

#PDR Følg PostNord Danmark Rundt på Facebook, Instagram (postdkrundt), Twitter (@PostDKRundt ) og på Danmarks Cykle Unions nye Youtube-kanal

Fjerdedagen byder på en nyhed, fordi der kun køres enkeltstart om eftermiddagen. Rytterne skal i deres ensomme kamp mod uret køre 19,6 varierede kilometer med start og mål i Nyborg. En lidt længere distance end traditionen byder, og derfor meget afgørende.

5. og sidste etape går fra Karrebæksminde i Sydsjælland til Frederiksberg og byder på en flot rute  forbi de tre slotte Gisselfeld, Bregentved og Vallø. Der afsluttes på den traditionsrige rundstrækning med opløb på Frederiksberg Allé.

De første tre dage rundes af med tre omgange på en rundstrækning i opløbsbyen. På sidste etape på Frederiksberg køres ti omgange.

Rømø og Karrebæksminde er med på rutekortet for første gang, mens Herning, Esbjerg, Sønderborg, Aabenraa, Vejle, Nyborg og Frederiksberg alle har været med to eller flere gange.

Læs mere om de enkelte etaper i den 26. udgave af Danmarks største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed under menupunktet Etaper. PostNord Danmark Rundt 2016: Samlet distance 750 km.

Comments are closed.