Løbsreferat: Würtz vinder enkeltstarten – Valgren i blåt

Løbsreferat. Den unge Virtu Pro – Veloconcept-rytter kører sig fra en 19. til en 3. plads i det samlede klassement i PostNord Danmark Rundt. Michael Valgren, Tinkoff, er fortsat i den blå førertrøje

Af Grethe-Birgitte Friis Jakobsen

Nyborg lægger for anden gang i løbets historie asfalt til enkeltstarten – første gang var i 2005 med italienske Ivan Basso som vinder. Enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt har altid afgørende betydning for det endelig klassement i løbet. Hidtil er enkeltstarten kørt efter en formiddagsetape, men i år skal rytterne kun tænke på den ensomme kamp mod uret på løbets 4. dag. Til gengæld er etapen gjort længere, så den er på 19,6 km.

Kravene til to danske profiler er, at den førende rytter, Michael Valgren fra Tinkoff, skal køre en effektiv enkeltstart for at skabe afstand til de 16 ryttere, som ligger mindre end et minut efter ham. Og Mads Würtz Schmidt, Virtu Pro – Veloconcept, skal køre sit livs enkeltstart for at komme tilbage i toppen af klassementet.

Kort fortalt, så viste den danske mester i enkeltstart, Martin Toft Hansen, Team Almeborg-Bornholm, hvorfor han er mester. Han satte nemlig bedste tid tidligt på eftermiddagen, 23,21, og den holdt indtil Lars Boom, Astana, bragede over stregen i 23,30.

Mads Würtz Schmidt, Virtu Pro – Veloconcept, der mistede sin plads på podiet på 3. etape, vidste, at der skulle seriøse watt i pedalerne for at rykke væk fra 19. pladsen i det samlede klassement. Og han leverede i den grad varen med en tid på 23,12, som sendte den flyvende hollænder ned på etapens andenplads.

Og så var det bare at vente på, hvordan den førende rytter, Michael Valgren, der vandt løbet for to år siden, ville køre. Han krydsede stregen i tiden 23,22, som rakte til en fjerdeplads på etapen. Og hermed kunne Mads Würtz Schmidt igen skriver en sejr på enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt på sit cv. Han vandt nemlig også enkeltstarten i Helsingør sidste år.

Og Michael Valgren beholdt sin 1. plads og udbyggede sit forspring i klassementet. Så begge ryttere nåede deres mål på 4. etape af Danmarks største sportsbegivenhed.

Dagens top-5

  1. Mads Würtz Schmidt, Virtu Pro – Veloconcept, 23,12
  2. Lars Boom, Astana, 23,20
  3. Martin Toft Madsen, Team Almeborg-Bornholm, dansk mester i enkeltstart, 23,21
  4. Michael Valgren, Tinkoff, 23,22
  5. Marcian Bialoblock, One Pro Cycling, polsk mester i enkeltstart, 23,24,

Top-3 i det samlede klassement i PostNord Danmark Rundt

  1. Michael Valgren, Tinkoff
  2. Magnus Cort, Team PostNord Danmark
  3. Mads Würtz Schmidt, Virtu Pro – Veloconcept

Efter 4. etape er stillingen i løbets konkurrencer
PostNord Danmarks blå førertrøje: Michael Valgren, Team Tinkoff
Riwals Pointtrøje: Mads Würtz Schmidt, Virtu Pro – Veloconcept
Changing Diabetes Bakketrøjen: Nicolai Brøchner fra Riwal Platform Cycling
Skodas Ungdomstrøje: Mads Würtz Schmidt, Virtu Pro – Veloconcept
Julemærkefondens Fighterkonkurrence holder pause på enkeltstarten.
Danas Holdkonkurrence: Tinkoff

I morgen søndag 31. juli køres 5 og sidste etape af årets PostNord Danmark Rundt fra Karrebæksminde til Frederiksberg over 185 km. Etapen starter kl. 12.00, og rytterne ventes at krydse målstregen på Frederiksberg 1. gang omkring kl. 14.44. Herefter skal de køre 10 omgange på en 6,7 km lang rundstrækning, inden vinderen af den sidste etape spurter over stregen.

Comments are closed.