Kongeetapen tager rytterne fra Viborg til Vejle

Etapebeskrivelse 2. etape. Torsdag den 2. august køres kongeetapen i PostNord Danmark Rundt over 172 kilometer fra Viborg til Vejle. En etape, der tager PostNord Danmark Rundt-feltet fra Domkirkepladsen i Viborg til rundstrækningen i Vejle, der oftest er afgørende for, hvem som vinder løbet samlet.

På et pressemøde i Aalborg i december 2017 løftede vi sløret for start- og målbyerne i dette års PostNord Danmark Rundt.  I denne artikel kigger vi lidt nærmere på 2. etape – kongeetapen, der starter i Viborg og slutter i Vejle.

bemærk rutebeskrivelsen er rettet den 26-06-2018

Se komplet etapebeskrivelse – ruten sving for sving, kilometer for kilometer her
Se hele ruten som GPS-fil her

 

Løbsdirektøren: Kongeetapen er noget specielt  
Om selv ruten, start- og målbyen, siger løbsdirektør Jesper Worre:

– 2. etape fra Viborg til Vejle er, ikke uden grund, løbets kongeetape. Kigger vi tilbage på mange af  de i alt 19 gange løbet har haft en etapeafslutning i Vejle, ser vi, at de som kører sig til topplaceringerne på Koldingvej, ja, det er også dem, der kæmper om den samlede sejr senere  i løbet.

– Det er anden gang, at løbet har en etapestart i Viborg, og vi er begejstrede over Domkirkebyens vilje til at lægge asfalt til 2. etapes start. Det bliver en fantastisk start på kongeetapen, når cykelrytterne kører gennem den smukke, historiske midtby i Viborg, siger en forventningsfuld løbsdirektør.

Fra Viborg tager etapen rytterne sydpå gennem Dollerup Bakker og videre til Kjellerup og Silkeborg.  Herfra fortsætter ruten ad småveje og gode stigninger skal forceres på vejene fra Silkeborg gennem Sejs, Laven, Ry, Gammel Rye og Yding Skovhøj. Efter Ejer Baunehøj og Sattrup køres der ad lidt større veje gennem Lund og Uldum, inden det igen går løs før Vejle ad kringlede småveje gennem Ulkær, Grejsdalen, Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej, Hopballe, Skibet og Nr. Vilstrup.

– Rundstrækningen i Vejle er blevet en klassiker med bakken på Gl. Ribevej og Koldingvej efterfulgt af 21 procent stigningen på Kiddesvej, der hvert år splitter feltet fuldstændigt. Vi glæder os til at se et forhåbentligt sommerklædt og feststemt publikum i Viborg, langs ruten og på rundstrækningen i Vejle. Jeg tør i hvert fald godt love en underholdende etape, der samtidigt bliver afgørende for det samlede klassement i PostNord Danmark Rundt. Kongeetapen er noget specielt, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Forventningsfulde borgmestre i start- og målbyerne
Når 2. etape i 2018-udgaven af PostNord Danmark Rundt skydes i gang i Viborg, er det anden gang at Domkirkebyen er er værter som startby for en etape.

En forventningsfuld borgmester i kommunen, Ulrik Wilbek siger:

– Det er skønt, at Viborg endnu engang kan byde velkommen til Danmarks største professionelle cykelløb. Det er meget passende, at Viborg, som den gamle kongehyldningsby, er startby for kongeetapen fra Viborg til Vejle. Starten kommer til at gå fra Domkirkepladsen foran Viborg Domkirke. Her fornemmer man virkelig byens sjæl og historie, og den historiske midtby er derfor en unik ramme for en nutidig og moderne sportsbegivenhed som PostNord Danmark Rundt.

– Samtidig går det store cykelløb godt i tråd med den perlerække af store sportsbegivenheder som Viborg i forvejen er centrum for som for eksempel kvindelandskampene i fodbold, Danmarks største motionscykelløb ’Hærvejsløbet’ og Danmarks største håndboldfestival ’Generation Handball’, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Også i Vejle, hvor det i år er 20. gang at byen lægger asfalt til en etapeafslutning, glæder man sig til den 2. august.

– Jeg glæder mig til endnu engang at byde feltet i PostNord Danmark Rundt velkommen til et sandt drama på afslutningen af årets kongeetape i Vejle. Der er ingen tvivl om, at Kiddesvej kommer til at spille en afgørende rolle for både etapens vinder og løbets samlede vinder, og jeg tør godt love, at der bliver folkefest i Vejles gader,  siger borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen, og uddyber:

– Inden for cykelsporten har Vejle en unik styrkeposition. Intet andet sted i Danmark findes der nemlig så mange højdemeter inden for så lille et geografisk område som i og omkring Vejle. Det gør terrænet ideelt til at skabe et fantastisk cykelløb for både rytterne, publikum og tv-seerne på DR. Dramaet på Kiddesvej bliver etapens højdepunkt, men jeg glæder mig også meget til at se slaget på Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej, som har en stigningsprocent på 19,1 procent, og som virkelig vil teste benene i feltet.

2. etape skydes i gang fra Domkirkepladsen foran Viborg Domkirke kl. 12.40. Der er forventet opløb på Koldingvej i Vejle kl. 17.15. Etapen kan følges live på dr.dk/dk og DR1.


Fakta om 2. etape

Start på Domkirkepladsen foran Viborg Domkirke.
Underholdning fra kl. 11.10. Indskrivning fra kl. 11.40 og masterstart kl. 12.40.
Rute: Viborg – Dollerup Bakker – Kjellerup – Silkeborg – Svejbæk – Ry – Yding Skovhøj – Lund – Uldum – Grejsdalen – Gl. Kongevej – Hopballe – Skibet – Vejle. Der afsluttes med 3 omgange á 5,7 km. Forventet ankomst til rundstrækningen kl. 16.45.
Opløb på Koldingvej i Vejle ca. kl. 17.15.

 

2. etape i årets løb fører rytterne fra den historiske midtby i #viborg til den klassiske og traditionsrige rundstrækning i #vejle. På løbets hjemmeside kan du i læse mere om etapen, hvor vi kører og hvornår vi forventer at reklamekaravanen og feltet rammer dér, hvor vi håber, at du, din familie og cykelvenner står klar til at være en del af cykelfesten 😎🚴‍♂️📣 Vi ved i hvert fald, at de i #viborgkommune og i @vejlekommuneofficiel er klar til den folkefest, som vi håber, dagen bliver. Få fuld overblik over alle etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 på løbets hjemmeside. Se link i bio #vejlekommune #visitvejle #visitviborg #vielskercykelsport #pndkr18 🇩🇰 #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling

Et opslag delt af PostNord Danmark Rundt (@postnorddkrundt) den

Comments are closed.

Del dit #PNDKR18

  • Hundredtusindvis så PostNord Danmark Rundt på DR1. Livesendingen fra 5. etape var det mest sete program på dansk tv i uge 31, målt i antal seertimer. - Når reporterne er ude i landet langs ruten og helikopteren er i luften, bliver cykelløbet også til en fortælling om de landområder, landsbyer, større byer og afkroge af det ganske danske land, som feltet suser forbi. ”Møn er øen”-billederne og byfesten i Råbymagle er lige præcis det, som det her cykelløb også skal være med til at skabe rammerne omkring. Vi skal levere underholdende cykelløb og et sommerpostkort fra Danmark.

#pndkr18 🇩🇰 #dkmedier #vielskercykelsport #unitedcycling #visitdenmark #drdkrundt @drsporten @dr1tv
  • Winner of #tourofdenmark 2018 @woutvanaert 👕 Wout, you are a rockstar in Denmark from now on and ever! #pndkr18 🇩🇰 @snipercycling
  • 119 ryttere blev på flotteste vis sendt afsted fra Faxe Kommune kl. 11.45. 198,8 kilometer venter før vi i eftermiddag kan kåre vinderen af PostNord Danmark Rundt 2018 på Frederiksberg Allé.

Hvem tager trøjerne? #pndkr18 🇩🇰️
  • Mads Pedersen lovede i Næstved, at hammeren ville falde senere i løbet efter skuffelsen i Vejle. Hammeren faldt i dag. Stærk stærk præstation af @pedersen_mads der sejrede foran Wout van Aert og Martin Toft Madsen. 
#pndkr18 #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Mød fighterne og stjernerne søndag på Frederiksberg🙏 
@teamnovonordisk 🇺🇲️ er verdens eneste cykelhold, hvor alle rytterne har diabetes. I morgen inviterer holdet børn med diabetes og deres familier til den afsluttende etape på Frederiksberg. 
Her vil der være aktiviteter for hele familien, inden rytterne kommer til Frederiksberg. I kan blandt andet: • Få en rundtur i Team Novo Nordisks bus (den er altså ret fed 😍)
• Møde holdets maskot Billy the Bull
• Få ansigtsmaling • Prøve lykkehjulet, hvor I kan vinde spændende merchandise fra holdet. 
Læs mere om dagen og tilmeld Jer via Facebookbegivenheden der hedder: Team Novo Nordisk - PostNord Danmark Rundt 
#changingdiabetes #pndkr18 🇩🇰️
  • What a stage win for @MerlierTim. Second win for @Snipercycling in this 28th edition of #tourofdenmark #pndkr18 🇩🇰

Del dit #PNDKR18