Kongeetapen skal brande Vejle-området over for cykelentusiaster

Kongeetapen er noget særligt. Stemningen, dramaet, stigningerne og folkefesten. Men det er også god markedsføring over for cykelentusiaster med hang til Danmarks hårdeste cykelbakker.

Bragt i samarbejde med mikropol.dk

Når kongeetapen i PostNord Danmark Rundt køres den 2. august, er det 20. gang, at Vejle er målby for en etape i Danmarks største professionelle cykelløb. Og med stigninger på Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej og den legendariske rundstrækning med Kiddevej som trækplaster, er der igen lagt op til folkefest og drama i Vejles gader. En folkefest, som skaber stor værdi for både feltet, publikum og kommunen.

Hele Danmark holder øje med Kiddesvej
Igen i år kan hele Danmark følge med i dramaet i Vejle, når vinderen af årets kongeetape skal findes. Borgmester Jens Ejner Christensen håber at se mange borgere og turister langs ruten og i målområdet til folkefest, men samtidig glæder han sig over, at det er muligt for resten af Danmark at følge med i løbet fra sofaen på DR1 og dr.dk/tv.

– Den eksponering, vi får i forbindelse med PostNord Danmark Rundt, er meget værdifuld. Vejle er en attraktiv cykel-kommune, og vi vil gerne fremme cykelturismen ved bl.a. at gøre opmærksom på vores kuperede landskab, de mange højdemeter, de stejle stigninger og den smukke natur. Eksponeringen gør, at endnu flere vil få øjnene op for Vejle og Danmarks bedste cykelterræn, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

Den eksponering, vi får i forbindelse med PostNord Danmark Rundt, er meget værdifuld. Vejle er en attraktiv cykel-kommune, og vi vil gerne fremme cykelturismen ved bl.a. at gøre opmærksom på vores kuperede landskab, de mange højdemeter, de stejle stigninger og den smukke natur. Eksponeringen gør, at endnu flere vil få øjnene op for Vejle og Danmarks bedste cykelterræn

 

Mere end Kiddesvej
Ifølge erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune, Morten Damgaard, er den legendariske stigning på Kiddesvej blevet et brand for byen og et symbol på kommunens unikke cykelterræn. Og selvom Kiddesvej er populær hos entusiastiske cykelmotionister, så er der ifølge Morten Damgaard også andre oplevelser, denne gruppe har øje på.

– Cykelmotionisterne ser nogle andre ting, end folk der ikke bruger sin fritid på en racercykel. For dem handler det også om plads til at cykle uden alt for meget trafik, masser af højdemeter, smukke omgivelser og god asfalt. Og det har vi i Vejle Kommune. Det er bl.a. også derfor mange af vores netop lancerede superruter primært er uden for Vejle by, fordi det er på denne måde, vi imødekommer denne målgruppes behov bedst, fortæller Morten Damgaard og tilføjer:

– Med superruterne har vi skabt det, motionisterne efterspørger. Og med den store eksponering af Vejle-området i forbindelse med kongeetapen er vi i direkte kontakt med en stor del af denne målgruppe.

Toprytter: Alle husker Kiddesvej-etaperne
Det er ikke kun cykelfans, der ser frem mod kongeetapen i Vejle. For Christopher Juul-Jensen, der har boet dele af sit liv omkring Vejle, er netop Kiddesvej-etaperne noget, man sent glemmer. Og sådan er det også for andre ryttere i feltet.

– Mange af mine udenlandske kollegaer ved ikke, hvad de skal forvente, når de kommer hertil. Men PostNord Danmark Rundt overrasker og imponerer dem. Opbakningen fra publikum er imponerende, og der bliver dækket op som om, at Tour de France-feltet var på vej forbi.  Vi kører rigtig mange cykelløb, og det er ikke alle, man kan huske. Men Kiddesvej-etaperne taler vi om, fordi alle kan huske dem, siger Christopher Juul-Jensen, der glæder sig over at køre med i dettes års PostNord Danmark Rundt.

Feltet forventes at være i Vejle omkring kl 16.00, og de første ryttere i mål omkring kl 17.20. DR sender live fra hele kongeetapen.

Comments are closed.

Del dit #PNDKR19

  • Christian er med eget ord en cykeltosse og han glæder sig så meget til dette års PostNord Danmark Rundt, at han og hans familie allerede har fundet deres tilskuerplads ☺️ På vores hjemmeside kan du se detaljerede beskrivelser af alle 5 ruter. Så ved I hvor I kan tage hen og heppe 🚴🏼‍♂️🇩🇰👏🏻
#pndkr19 #cykling #tourofdenmark #dksport
  • På et pressemøde i Silkeborg har vi netop præsenteret de fem etaper i @postnorddkrundt 2019 #pndkr19 🇩🇰 Ses vi til cykelfest? #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Fra kl. 11.00 præsenterer vi i dag, i Silkeborg, PostNord Danmark Rundt løbsruten 2019. Følg med live på feltet.dks Facebook-side #pndkr19 🇩🇰 #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Hundredtusindvis så PostNord Danmark Rundt på DR1. Livesendingen fra 5. etape var det mest sete program på dansk tv i uge 31, målt i antal seertimer. - Når reporterne er ude i landet langs ruten og helikopteren er i luften, bliver cykelløbet også til en fortælling om de landområder, landsbyer, større byer og afkroge af det ganske danske land, som feltet suser forbi. ”Møn er øen”-billederne og byfesten i Råbymagle er lige præcis det, som det her cykelløb også skal være med til at skabe rammerne omkring. Vi skal levere underholdende cykelløb og et sommerpostkort fra Danmark.

#pndkr18 🇩🇰 #dkmedier #vielskercykelsport #unitedcycling #visitdenmark #drdkrundt @drsporten @dr1tv
  • Winner of #tourofdenmark 2018 @woutvanaert 👕 Wout, you are a rockstar in Denmark from now on and ever! #pndkr18 🇩🇰 @snipercycling
  • 119 ryttere blev på flotteste vis sendt afsted fra Faxe Kommune kl. 11.45. 198,8 kilometer venter før vi i eftermiddag kan kåre vinderen af PostNord Danmark Rundt 2018 på Frederiksberg Allé.

Hvem tager trøjerne? #pndkr18 🇩🇰️

Del dit #PNDKR19