Imponerende flotte seertal til Post Danmark Rundt

DR kan notere imponerende gode seertal på sidste uges Post Danmark Rundt udsendelser.

Som bekendt blev Post Danmark Rundt, udgave nr. 25, i år for første gang siden 1997 vist live på TV, hvilket har været en stor succes for både arrangørerne og for DR.

På Gallups listen over de mest sete TV-programmer i Danmark i uge 32 er hele tre af aftenudsendelserne fra Post Danmark Rundt placeret i top-8. Aftenudsendelsen efter 3. etape var det tredje mest sete TV-program i Danmark i sidste uge kun overgået af programmerne Gintberg på Kanten og Kender du typen.

522.000 seere så med til aftenudsendelsen efter, at Matti Breschel havde vundet Kongeetapen til og fra Vejle, hvilket svarer til 35,9 pct. af alle de danskere, der havde tændt for deres TV. Også på liveudsendelserne blev der opnået et flot share, altså procentandel af seerne. Højst var disse tal igen på 3. etape, hvor tallet var hele 36,7 pct. Liveudsendelserne peakede med på et tidspunkt 400.000 seere til enkeltstarten fredag aften, hvor den generelle share var 27,1 pct. Men alle liveudsendelser opnåede flotte sharetal, og DR fordoblede deres seertal i dette tidsrum sammenlignet med den samme uge sidste år.

“Det er jo fantastisk glædeligt at se den interesse, der er for Post Danmark Rundt blandt danskerne. Vi synes DR fik produceret fantastisk TV, og vi kan tydelig mærke en øget interesse som følge af dette. Tallene bekræfter at live-TV fra Danmarks største tilbagevende sportsbegivenhed er kommet for at blive. Det er vi meget tilfredse med, og vi glæder os til, sammen med DR, at gøre produktet endnu bedre næste år” udtaler løbsdirektør Jesper Worre.

Post Danmark Rundt og DR har også en aftale om live-TV i 2016 og 2017.

No Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Del dit #PNDKR19

  • Christian er med eget ord en cykeltosse og han glæder sig så meget til dette års PostNord Danmark Rundt, at han og hans familie allerede har fundet deres tilskuerplads ☺️ På vores hjemmeside kan du se detaljerede beskrivelser af alle 5 ruter. Så ved I hvor I kan tage hen og heppe 🚴🏼‍♂️🇩🇰👏🏻
#pndkr19 #cykling #tourofdenmark #dksport
  • På et pressemøde i Silkeborg har vi netop præsenteret de fem etaper i @postnorddkrundt 2019 #pndkr19 🇩🇰 Ses vi til cykelfest? #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Fra kl. 11.00 præsenterer vi i dag, i Silkeborg, PostNord Danmark Rundt løbsruten 2019. Følg med live på feltet.dks Facebook-side #pndkr19 🇩🇰 #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Hundredtusindvis så PostNord Danmark Rundt på DR1. Livesendingen fra 5. etape var det mest sete program på dansk tv i uge 31, målt i antal seertimer. - Når reporterne er ude i landet langs ruten og helikopteren er i luften, bliver cykelløbet også til en fortælling om de landområder, landsbyer, større byer og afkroge af det ganske danske land, som feltet suser forbi. ”Møn er øen”-billederne og byfesten i Råbymagle er lige præcis det, som det her cykelløb også skal være med til at skabe rammerne omkring. Vi skal levere underholdende cykelløb og et sommerpostkort fra Danmark.

#pndkr18 🇩🇰 #dkmedier #vielskercykelsport #unitedcycling #visitdenmark #drdkrundt @drsporten @dr1tv
  • Winner of #tourofdenmark 2018 @woutvanaert 👕 Wout, you are a rockstar in Denmark from now on and ever! #pndkr18 🇩🇰 @snipercycling
  • 119 ryttere blev på flotteste vis sendt afsted fra Faxe Kommune kl. 11.45. 198,8 kilometer venter før vi i eftermiddag kan kåre vinderen af PostNord Danmark Rundt 2018 på Frederiksberg Allé.

Hvem tager trøjerne? #pndkr18 🇩🇰️

Del dit #PNDKR19