Hundredtusindvis så PostNord Danmark Rundt på DR1

Den 28. udgave af PostNord Danmark Rundt blev i den forgangne uge for første gang i løbets historie dækket fra start til slut på DR1. I alt blev det til mere end 25 timers livedækning og opfølgning i aftenprogrammet Sommersport på DR1. Søndagens 5. etape var det mest sete program på dansk tv i uge 31, målt i antal seertimer.

DR1 sendte i uge 31 for første gang hver en kilometer live fra PostNord Danmark Rundt – og det gik godt, målt i seertal og seertimer. Livedækningen fra løbets fem etaper fandt alle vej til top-10 over de mest sete TV-programmer, målt i antal seertimer. Det viser Kantar Gallups Seer-undersøgelse, som udkommer hver mandag.

Det er vi stolte over, og det er samtidigt en stor påmindelse om, hvor meget potentiale det her cykelløb har. For det er meget mere end et cykelløb, som vi skaber sammen med vores samarbejdspartnere og sponsorer

 

– Tre af de fire mest sete, og fem af de 10 mest sete TV-programmer, målt i antal seertimer, havde cykelløbet PostNord Danmark Rundt som hovedaktør. Det er vi stolte over, og det er samtidigt en stor påmindelse om, hvor meget potentiale det her cykelløb har. For det er meget mere end et cykelløb, som vi skaber sammen med vores samarbejdspartnere og sponsorer, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Han uddyber om perspektiverne og ambitionerne:

– Når reporterne er ude i landet langs ruten og helikopteren er i luften, bliver cykelløbet også til en fortælling om de landområder, landsbyer, større byer og afkroge af det ganske danske land, som feltet suser forbi. ”Møn er øen”-billederne og byfesten i Råbymagle er lige præcis det, som det her cykelløb også skal være med til at skabe rammerne omkring. Vi skal levere underholdende cykelløb og et sommerpostkort fra Danmark, siger Jesper Worre, med henvisning til DR’s indslag om Råbymagle, der med wrapballer havde skrevet ”Møn er øen” i en hilsen til cykelløbet.  Se indslaget herunder.

Danmarks Cykle Union, der arrangerer PostNord Danmark Rundt, har nu ambitioner om at få dækket hele løbet fra luften:

– Siden 2015 har vi taget et skridt ad gangen i vores dækning til, at vi i år fik hele løbet dækket live på DR1, herunder med en helikopter i luften de sidste to timer. Det næste skridt for os som arrangører er at få helikopteren i luften fra start til mål på alle etaper, siger Jesper Worre og uddyber:

– Der er rigtigt mange cykelentusiaster i Danmark, men seertallene afslører også, at der er mange, der ser med, som ikke nødvendigvis interesserer sig for cykelløb til dagligt. Det understreger, at cykelløbet bliver interessant for endnu flere, når det kombineres med flotte helikopterbilleder fra vores fantastisk dejlige land.

Seertimer

Ugens mest sete programmer (af varighed over 10 min. og undtaget nyheds- og vejrudsendelser). Seertimer er udregnet som antallet af seere i gennemsnit ganget med programmets varighed.

5. etape fra Faxe til Frederiksberg trak i alt 857.000 seertimer, flest af alle programmer i uge 31.
1. etape var målt i seertimer det tredje mest sete program (631.000 seertimer)
2. etape det fjerde mest sete program (622.000 seertimer)
3. etape det sjette mest sete program (603.000 seertimer)
4. etape det 10. mest sete program (504.00 seertimer)

Se top-20 over mest sete programmer målt i seertimer her.

Seertal

Ugens mest sete programmer (af varighed over 10 min. og undtaget nyheds- og vejrudsendelser). Seertal angiver antallet som i gennemsnit har set programmet.

Aftenprogrammet Sommersport (søndag, fredag, onsdag og torsdag), med bl.a. PostNord Danmark Rundt på programfladen, ligger alle blandt de 10 mest sete programmer i uge 31. Se top-20 over mest sete programmer her.

 

Kilde: Kantar Gallup Seer-undersøgelsen, Uge 31 

Comments are closed.