Det var et kæmpe scoop at få Moreno Argentin til start i det første Danmark Rundt. Argentin havde i 1985 vundet klassikeren Liége-Bastogne-Liége og var allerede noteret for flere etapesejre i Giro d’Italia samt et italiensk mesterskab i 1983. Siden blev det altså til verdensmesterskabet året efter, endnu tre sejre i Liége-Bastogne-Liége, sejr i både Flandern Rundt og Lombardiet Rundt, etapesejre i Tour de France og Schweiz Rundt og både sølv og bronze ved VM.

“Det var faktisk planen at vi skulle køre løbet for Jesper Worre. Han vandt da også prologen og var i førertrøjen. Men på en meget lang etape kom jeg med i udbruddet og overtog førertrøjen, og vores rigtig stærke Bianchi-hold havde ikke de store problemer i at forsvare trøjen løbet ud”, har Argentin siden sagt om det første Danmark Rundt. Han fortalte også, at han huskede Danmark som meget koldt og blæsende, og at han styrtede under opvarmingen til enkeltstarten, da han ville forsøge sig med pladehjul.


Den første udgave af  løbet blev kørt den 2. – 8. august 1985

1. Moreno Argentin (Italien- Bianchi Sammontana)
2. Kim Andersen (Danmark-La Vie Claire) +0.21
3. Etienne DeWilde (Belgien-Safir Colnago) +0.58
4. Guido Bontempi (Italien-Inoxpran Carrera) +1.56
5. Francesco Rossignoli (Italien- Inoxpran Carrera) +2.40
6. Nico Verhoeven (Holland-Skala-Gazelle) +2.59
7. Valerio Piva (Italien- Bianchi Sammontana) +3.18
8. Benni Wiss (Schweiz-La Vie Claire) +3.56
9. Claudio Chiappucci (Italien-Inoxpran Carrera) +5.57
10. Luc Colijn (Belgien-Safir Colnago) +7.53

Vinder af pointkonkurrencen: Jørgen V. Pedersen (Danmark-Inoxpran Carrera)
Vinder af holdkonkurrencen: Inoxpran-Carrera
Vinder af ungdomskonkurrencen: Francesco Rossignoli (Italien- Inoxpran-Carrera)

 


PostNord Danmark Rundt blev i 2015 kørt i jubilæumsudgave nummer 25. I den anledning blev bogen Historien om Post Danmark Rundt (nuværende PostNord Danmark Rundt, red.)  af Kenneth Møller Kristensen og Jesper Worre udgivet. I bogen ser forfatterne tilbage på de 25 første udgaver af PostNord Danmark Rundt, med masser af sjove anekdoter og et imponerende billedmateriale. Skrivet ovenfor er et uddrag fra bogen. Køb bogen her

Undervejs i 2017 vil vi løbende her på www.postnorddanmarkrundt.dk og på løbets sociale platforme bringe historier og anekdoter, fra de nu første 26 udgaver af løbet.