Ti hold med hver seks ryttere var på startlisten, da der i august 1986 blev kørt anden udgave af Danmark Rundt. Løbet blev kørt over prolog og syv etaper inklusiv en enkeltstart ved Kerteminde.

Det største navn i feltet var hollandske Hennie Kuiper, olympisk mester fra 1972, verdensmester fra 1975 og vinder af både Milano-San Remo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix og Lombardiet Rundt. Men Kuiper gjorde nu ikke det store væsen af sig i det andet Danmark Rundt, hvor han sluttede på 18. pladsen.

Andre profiler på startlisten var Kuipers holdkammerater på Skala-Skil Jean-Paul Van Poppel og Fons de Wolf, Alan Peiper og Gert-Jan Theunisse på Panasonic. Og selvfølgelig danskerne Jesper Worre, der var skiftet til Santini-Cierre, det nye talent Rolf Sørensen på Murella-Fanini, Jørgen Marcussen, Søren Lilholt, Hans-Henrik Ørsted og Jørgen V. Pedersen på landsholdet, Brian Holm og Jesper Skibby på Roland Van De Ven samt Per Pedersen på RMO.

Den anden udgave af Danmark Rundt blev kørt fra den 4.-10. august 1986
1. Jesper Worre (Danmark-Santini), 28:04,47
2. Jørgen V. Pedersen (Danmark-Bikuben) +0.04
3. Jelle Nijdam (Holland-Kwantum) +0.13
4. Jørgen Marcussen (Danmark-Bikuben) +0.15
5. Alan Pieper (Australien-Panasonic) +0.25
6. Bert Oosterbosch (Holland.Panasaonic) +0.42
7. Marco van der Hulst (Holland-Skala Skil) +1.01
8. Rolf Sørensen (Danmark-Murella) +1.10
9. Jesper Skibby (Danmark-Santini) +1.10
10. Herman Frison (Holland-Roland Van De Ven) +1.14

Vinder af pointkonkurrencen: Rolf Sørensen (Danmark-Murella)
Vinder af holdkonkurrencen: Danmark-Bikuben
Vinder af ungdomskonkurrencen: Jelle Nijdam (Holland-Kwantum)
Løbets fighter: Steen Michael Petersen (Danmark-Santini)

 


PostNord Danmark Rundt blev i 2015 kørt i jubilæumsudgave nummer 25. I den anledning blev bogen Historien om Post Danmark Rundt (nuværende PostNord Danmark Rundt, red.)  af Kenneth Møller Kristensen og Jesper Worre udgivet. I bogen ser forfatterne tilbage på de 25 første udgaver af PostNord Danmark Rundt, med masser af sjove anekdoter og et imponerende billedmateriale. Skrivet ovenfor er et uddrag fra bogen. Køb bogen her