Guldborgsund holder cykelfest

I 2000 lagde Guldborgsund sidst asfalt til enkeltstarten i Guldborgsund. Dengang hed vinderen Rolf Sørensen.

18 år senere lægger Danmarks sydligste kommune igen sol, veje og landskab til Danmarks største professionelle cykelløb. Det bliver en flad tur på 19,1 km rundt i Nykøbing Falster og omegn, der kan blive helt afgørende for, hvem der vinder PostNord Danmark Rundt. Med spændingen følger en kæmpe folkefest til glæde for rytterne såvel som Guldborgsunds borgere og turister.

Et udstillingsvindue for Guldborgsund
Der er lagt op til en spændende dag, når feltet bestående af danske og internationale cykelstjerner skal køre enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt. Over 2,5 time sendes rytterne af sted med præcist et halvt minuts mellemrum. Herefter konkurrerer cykelrytteren mod sig selv og tiden. Det er manden mod cyklen. Enkeltstarten, der har start- og slutområde samme sted, giver de ideelle betingelser for at følge med i den afgørende etape.

Ruten går fra stadion på Skovalléen i Nykøbing Falster, hvorefter rytterne kører ud mod de små landsbyer Systofte, Nørre Ørslev, Sønder Kirkeby og Sønder Vedby, inden de virkelig kan få fart på tilbage mod Nykøbing. Det giver Guldborgsund mulighed for at sende et postkort til resten af Danmark og verden.

– At lægge asfalt til enkeltstarten i det største internationale cykelløb, der køres i Danmark, er et udstillingsvindue for Guldborgsund. Hvor løbets andre etaper kører gennem flere kommuner, køres de 19 km i enkeltstarten kun på vores veje. Det bliver en stor fornøjelse at følge med i, fortæller Martin Lohse, formand for udvalget for Kultur, Fritid og Bosætning i Guldborgsund Kommune.

Cykelfest i en kommune, der elsker cykling
Guldborgsund Kommune har opfordret borgere og turister til at tage del i folkefesten gennem de lokale medier og på de sociale medier. Der er generelt stor begejstring for cykelløbet og den eksponering, der følger med, når hele Danmark kan følge med i cykelløbet på Guldborgsunds landeveje via DRs transmittering.

Den eksponering, som kommunen får i forbindelse med PostNord Danmark Rundt, er af stor betydning for Guldborgsund. Gennem de seneste år har Guldborgsund investeret i ”Cykelblomsten” – et projekt, der skal fremme cykelturismen i kommunen. Der er udviklet cykelruter i naturskønne områder på mellem 31 og 52 km. ”Cykelblomstens” stilk er en del af den internationale cykelrute mellem København og Berlin.

Selvom enkeltstarten ikke kører ad Cykelblomstens officielle ruter, er der en mange skæve sving på den flade vej rundt om Nykøbing Falster. Den første rytter sendes afsted kl. 14.58, og den sidste rytter forventes at være i mål omkring kl. 17.07. Om vinderen bliver et dansk stjernefrø, en stærk all round-rytter eller noget helt tredje må tiden vise.

DR sender live fra hele etapen på DR.

Læs mere om Guldborgsund:
www.guldborgsund.dk
www.voresguldborgsund.dk
www.cykelblomsten.dk

Comments are closed.

Del dit #PNDKR19

  • Christian er med eget ord en cykeltosse og han glæder sig så meget til dette års PostNord Danmark Rundt, at han og hans familie allerede har fundet deres tilskuerplads ☺️ På vores hjemmeside kan du se detaljerede beskrivelser af alle 5 ruter. Så ved I hvor I kan tage hen og heppe 🚴🏼‍♂️🇩🇰👏🏻
#pndkr19 #cykling #tourofdenmark #dksport
  • På et pressemøde i Silkeborg har vi netop præsenteret de fem etaper i @postnorddkrundt 2019 #pndkr19 🇩🇰 Ses vi til cykelfest? #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Fra kl. 11.00 præsenterer vi i dag, i Silkeborg, PostNord Danmark Rundt løbsruten 2019. Følg med live på feltet.dks Facebook-side #pndkr19 🇩🇰 #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Hundredtusindvis så PostNord Danmark Rundt på DR1. Livesendingen fra 5. etape var det mest sete program på dansk tv i uge 31, målt i antal seertimer. - Når reporterne er ude i landet langs ruten og helikopteren er i luften, bliver cykelløbet også til en fortælling om de landområder, landsbyer, større byer og afkroge af det ganske danske land, som feltet suser forbi. ”Møn er øen”-billederne og byfesten i Råbymagle er lige præcis det, som det her cykelløb også skal være med til at skabe rammerne omkring. Vi skal levere underholdende cykelløb og et sommerpostkort fra Danmark.

#pndkr18 🇩🇰 #dkmedier #vielskercykelsport #unitedcycling #visitdenmark #drdkrundt @drsporten @dr1tv
  • Winner of #tourofdenmark 2018 @woutvanaert 👕 Wout, you are a rockstar in Denmark from now on and ever! #pndkr18 🇩🇰 @snipercycling
  • 119 ryttere blev på flotteste vis sendt afsted fra Faxe Kommune kl. 11.45. 198,8 kilometer venter før vi i eftermiddag kan kåre vinderen af PostNord Danmark Rundt 2018 på Frederiksberg Allé.

Hvem tager trøjerne? #pndkr18 🇩🇰️

Del dit #PNDKR19