Enkeltstartsruten i Nykøbing Falster er på plads: Et arrangement i trygge hænder

Lørdag den 4. august køres den ofte afgørende enkeltstart i PostNord Danmark Rundt over 19,1 kilometer, med start og mål i Nykøbing Falster. 

På et pressemøde i Aalborg i december 2017 løftede vi sløret for start- og målbyerne i dette års PostNord Danmark Rundt. I denne artikel kigger vi lidt nærmere på enkeltstartsruten. En etape der strækker sig over 19,1 kilometer, med start og mål i Nykøbing Falster.

Se komplet etapebeskrivelse – ruten sving for sving, kilometer for kilometer her
Se hele ruten som GPS-fil her

Løbsdirektøren: Et arrangement i trygge hænder i Guldborgsund Kommune 
Den ofte afgørende enkeltstart i PostNord Danmark Rundt køres i år med start og mål i Nykøbing Falster, lørdag den 4. august. Løbsdirektør Jesper Worre glæder sig til etapen og arrangementet der, ifølge hans egne erfaringer, er i trygge hænder i Guldborgsund Kommune.

– I år 2000 kørte vi enkeltstarten i løbet med start i Nysted og opløb i Nykøbing. Dengang vandt Arturis Kasputis fra Litauen etapen foran blandt andre Andréas Klöden og Rolf Sørensen. Det var et velafviklet arrangement, og jeg kan kun sige, at forberedelserne fra Guldborgsund Kommune tyder på det samme i år. Det er et arrangement i trygge hænder.

– Foruden enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt afvikler Guldborgsund Kommune og Lolland Falster Cykle Klub i samarbejde med Danmarks Cykle Union også DM-ugen i uge 26. De har nok at se til, men jeg er imponeret over, hvor stort et overblik de alligevel udviser, siger løbsdirektøren.

Om selve 2018-enkeltstartsruten, der nu er endeligt bekræftet, siger Jesper Worre:

– Rytterne indleder deres kamp mod uret ved at trille ned ad startrampen på Skovalléen ud for Stadion. Herefter kører de ad rute 271 ud til Nørre Ørslev, hvor 1. mellemtid registreres efter 6,3 km. Herfra kører de videre til Sdr. Kirkeby og Sdr. Vedby og 2. mellemtid, der ligger efter 13,7 km. Finalen går ad Kristiansmindegårdene tilbage til Nykøbing med opløb på Skovalléen lige før Stadion og Godsbanevej.

– I betragtning af at vores etapeløb strækker sig over bare fem dage, er det en pæn lang enkeltstart på 19,1 kilometer, og en enkeltstart, der som i 2000, ligger perfekt til specialisterne. Jeg er ret sikker på, at vi kommer til se store tidsforskelle rytterne imellem, og derfor bliver etapen også afgørende for, hvem der vinder PostNord Danmark Rundt 2018 samlet.

Guldborgsund Kommune: Kom og se verdensklassecykelløb 
I Guldborgsund Kommune, hvor også forberedelserne til de forestående danske mesterskaber i uge 26 er i fuld gang, glæder man sig over den travle kalender.

Om arrangementet den 4. august siger formand for Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse:

– Det her er en helt fantastisk mulighed for at se verdensklassecykelløb lige uden for vores egne vinduer. Jeg glæder mig i den grad over, at PostNord Danmark Rundt skal rulle afsted på Guldborgsunds veje, og så har jeg jo et særligt stort hjerte for enkeltstarter, så jeg glæder mig rigtig meget til den 4. august.

Første rytter sendes af sted ned ad startrampen i Nykøbing Falster ca. kl. 15.00. Sidste rytter starter kl. 17.07. Etapen kan følges live på dr.dk/tv og DR1. Tilskuerne langs ruten kan følge rytternes mellem- og sluttider via løbets webapplikation på live.postnorddanmarkrundt.dk.


 

Tidsplan 4. etape

Første rytter sendes af sted ca. kl. 15.00 fra Skovalléen ud for stadion. Sidste rytter starter kl. 17.07.
Første rytter er i mål ca. kl. 15.25. Sidste rytter krydser målstregen ca. kl. 17.30 på Skovalléen ud for stadion.
Rute Nykøbing Falster (Skovalléen) – Rute 271, Stubbekøbingvej – Nørre Ørslev – Sdr. Kirkeby – Sdr. Vedby – Kristiansmindegaardene.

Comments are closed.

Del dit #PNDKR18

  • #throwbackthursday 
Det regnede i 2017. Vi håber på høj sol og folkefest den 1.-5. august rundt i det danske land, langs ruten, i start- og i målbyerne 😎🌞Ses vi?  #pndkr18 🇩🇰 #vielskercykelsport #changingdiabetes
  • These 19 teams will fight for stage victories and jerseys in #pndkr18 🇩🇰 tourofdenmark August 1-5th 🇰🇿 @proteamastana
🇩🇪 @teamsunweb 🇮🇪 @aquabluesport
🇧🇪 @snipercycling
🇧🇪 @teamwantygobert 🇮🇹 @bardiani_csf
🇧🇪 @teamsvb
🇳🇱 @teamroompot
🇺🇸 @teamnovonordisk
🇮🇱 @israelcyclingacademy 🇫🇷 @vitalconcept_cc
🇺🇸 @rallycycling
🇺🇸 @teamhincapie 🇳🇴 @jokericopal
🇩🇰 @bhsalmeborgbornholm
🇩🇰 @coloquickcycling
🇩🇰@riwalceramicspeedcyclingteam
🇩🇰 @teamvirtucycling
🇩🇰 @danmarkscykleunion 
See you all August 1th in Aalborg #tourofdenmark #astanaproteam #creatingmemories #aquabluesport #snipercycling #teamwgg #greenteam #teamsvb #teamroompotnederlandseloterij #changingdiabetes #yallaacademy #vitalconcept  #rallycycling #boomtime #jokericopal #bhsalmeborgbornholm #wearecoloquick #riwalceramicspeed #teamvirtucycling #vielskercykelsport #førertrøjen #pointtrøjen #bakketrøjen #ungdomstrøjen #fightertrøjen
  • #pointtrøjen 》Præsentation af ŠKODA's grønnte pointtrøje《
Du kender den grønne pointtrøje fra @letourdefrance . I år har pointtrøjen i #pndkr18 🇩🇰den samme grønne farve - og selvfølgelig @skodadanmark
 som navnesponsor. 
Fourden at være sponsor for pointtrøjen, stiller ŠKODA under løbet også en bilflåde bestående af flere end 30 biler til rådighed. Uden ŠKODA, intet PostNord Danmark Rundt. ŠKODA er feltets stærkeste hjælperytter. 》Regler《
Pointtrøjen bæres af den rytter, der har vundet flest point – sammenlagt ved etapernes afslutning og ved de indlagte pointspurter. 
Ved afslutningen på etaperne 1,2,3 og 5 får de første 12 ryttere point: 15 point til nummer et, 12 til nummer to, 10 til nummer tre, 9 til nummer fire og så videre ned til nummer tolv, der får 1 point. 
På de indlagte spurter er der fem point til nummer et, tre til nummer to og et point til nummer tre. På hver af etaperne 1,2,3 og 5 er der indlagt to ŠKODA bonusspurter. 
#skodadanmark #skodagram #wlcmagazine #welovecycling #pndkr18 🇩🇰 #tourofdenmark #parentinibikewear
  • #fightertrøjen
》Præsentation af Julemærkefondens fightertrøje《
Igen i år konkurrerer rytterne i PostNord Danmark Rundt om at blive hyldet som løbets mest initiativrige og offensive rytter. Herunder kan du læse reglerne for, hvem der tildeles trøjen efter hver etape. 》Regler《
Efter hver etape udpeger et ekspertpanel de fire ryttere, der har vist den mest initiativrige og offensive kørsel, og tildeler dem henholdsvis 10, 6, 4 og 2 point.
På baggrund af pointginvingen efter etaperne 1,2,3 og 5 kåres løbets fighter på Frederiksberg Allé. 
#julemærkefonden #fightertrøjen #pndkr18 🇩🇰
  • Til februar skal @woutvanaert forsvare sine tre VM-titler og regnbuetrøjen i cyklecross ved VM i #bogense 
Men først kommer han til Danmark for at køre med om sejren i #pndkr18 🇩🇰 til august. 
Læs mere på postnorddanmarkrundt.dk 
#vielskercykelsport #drdkrundt #tourofdenmark #snipercycling
  • Stort stort tillykke til @michaelmorkov med karrierens anden DM-triumf.  Brede skuldre bærer dannebrogstrøjen smukt 🇩🇰 Vi glæder os til meget mere underholdende cykelløb på dansk grund om præcis én måned #pndkr18 #vielskercykelsport @danmarkscykleunion #dmcykling

Del dit #PNDKR18