218 kilometer lang og smuk 1. etape

Etapebeskrivelse 1. etape. Onsdag den 1. august indleder 120 professionelle cykelryttere Danmarks største etapeløb PostNord Danmark Rundt med en 218,4 kilometer lang og smuk etape, med start og mål i Aalborg. Inden opløbet foran Aalborg Væddeløbsbane skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

På et pressemøde i Aalborg I december 2017 løftede vi sløret for start- og målbyerne i dette års PostNord Danmark Rundt. I denne artikel kigger vi lidt nærmere på 1. etape, der starter og slutter i Aalborg.

Se komplet etapebeskrivelse – ruten sving for sving, kilometer for kilometer her
Se hele ruten som GPS-fil her

Løbsdirektøren: Lang og smuk 1. etape 
PostNord Danmark Rundt 2018 starter i Aalborg. Efter en 218,4 kilometer lang 1. etape rundt i det nordjyske kører feltet retur til startbyen, hvor dagens afgørende spurt køres foran Aalborg Væddeløbsbane.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten:

– Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.

– I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

– Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.

Sammenfattende siger Jesper Worre om etapen:

– 1. etape er lang og smuk. Vi tror på, at især terrænet omkring Nibe vil animere rytterne til angreb. Hvis der blæser en frisk vind, er det også en etape, hvor vinden kan få afgørende betydning. Det bliver meget spændende at se hvem der vinder etapen, og hvem som skal i løbets førertrøjer på podiet i Aalborg.

Borgmester: Folkefest i Aalborg 
I Aalborg glæder byen og kommunens borgmester Thomas Kastrup-Larsen sig til at tage imod Danmarks største etapeløb:

– Jeg er rigtig glad for, at Aalborg igen i år er valgt som værtsby for 1. etape af PostNord Danmark Rundt, og vi vil virkelig lægge os i selen for at give alle rytterne en fantastisk start på det fem dage lange etapeløb. I Aalborg Kommune gør vi rigtig meget for at opfordre til motion, og cykling er faktisk et af de områder, vi prioriterer højt i forhold til at få endnu flere af vores borgere til at bevæge sig og leve et aktivt liv. Jeg er ikke i tvivl om, at etapen i vores by kan være med til at få endnu flere til at cykle, fortæller Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen, og tilføjer med begejstring i stemmen:

– Ud over at skabe de rigtige rammer for cykelrytterne, så kan jeg også godt garantere for, at vi vil gøre alt for, at etapen i Aalborg bliver en stor folkefest. Det er vi nemlig ret gode til.

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

 


Fakta om 1. etape

Start på Gammeltorv ved Budolfi Kirke.
Underholdning fra kl. 9.45. Præsentation og indskrivning kl. 10.15 og Masterstart kl. 11.50.
Rute Aalborg – Vrå – Løkken – Pandrup – Brovst – Løgstør – Vindblæs – Veggerby – Nibe – Øster Hornum – Guldbæk – Svenstrup – Aalborg. Der afsluttes med 3 omgange á 7,4 km. Forventet ankomst til rundstrækning i Aalborg kl. 16.45.
Opløb på Skydebanevej kl. 17.20.

 

Comments are closed.