19 hold kører med i PostNord Danmark Rundt

To World Tour-hold, 11 Pro Kontinentalhold, fem kontinentalhold og et dansk landshold. Sådan lyder sammensætningen af de 19 hold, der deltager i PostNord Danmark Rundt 2018.

Når PostNord Danmark Rundt indledes onsdag den 1. august i Aalborg, bliver det med 19 hold på startstregen.

Foruden de 14 tidligere præsenterede hold, kører også det norske kontinentalhold Joker Icopal, Pro Kontinentalholdene Holowesko Citadel (USA), Rally Cycling (USA) og Vital Concept (FRA) med.

– De to amerikanske mandskaber er blandt de absolut stærkeste på UCI’s America Tour-rangliste, og bliver et spændende nyt bekendtskab for det danske cykelpublikum. Joker Icopal er det første norske hold på løbets startliste siden 1998.  Franske Vital Concept stiller til start med topsprinteren Bryan Coquard, hvilket betyder, at kan vi se frem til nogle mulige store sprinterafslutninger i Aalborg, Vordingborg og på Frederiksberg, siger løbsdirektør Jesper Worre, og uddyber om den samlede holdliste på 19 hold:

– PostNord Danmark Rundt-feltet 2018 er det mest mixede felt, som vi har kørt med i løbets historie og 27 foregående udgaver. Vi har 19 hold fra 11 forskellige nationer med, herunder hold fra de traditionsrige europæiske cykelnationer, amerikanske hold, et israelsk hold og så selvfølgelig de fire danske kontinentalhold.

PostNord Danmark Rundt-feltet 2018 er det mest mixede felt, som vi har kørt med i løbets historie og 27 foregående udgaver. Vi har 19 hold fra 11 forskellige nationer med, herunder hold fra de traditionsrige europæiske cykelnationer, amerikanske hold, et israelsk hold og så selvfølgelig de fire danske kontinentalhold

 

Officiel startliste offentliggøres i den kommende uge
PostNord Danmark Rundt-feltet 2018 består af 19 hold á seks ryttere. Mange hold har endnu ikke sat navne på på de seks ryttere, de stiller til start med i PostNord Danmark Rundt. Derfor venter løbsdirektøren med at vurdere feltets favoritter og cykelløbets perspektiver. Alligevel tør han allerede nu godt love, at de danske ryttere og hold får stor international modstand:

– Vi venter til i næste uge med at vurdere feltets styrke og favoritterne, når alle hold har sat navne på og offentliggjort de seks ryttere, de stiller til start med i Danmark. Men med Vital Concepts Bryan Coquard og den tredobbelte cyklecross-verdensmester og forårets store klassiker-stjerneskud Wout van Aert til start, kan vi allerede godt nu love, at de danske talenter og hold kommer til at møde stor international kvalitet og modstand, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Den officielle startliste bestående af 114 ryttere udsendes onsdag den 25. juli. Vi gør opmærksom på, at udskiftninger på holdene kan forekomme frem til løbets start den 1. august.

PostNord Danmark Rundt er rangeret 2HC på UCI’s Europe Tour, niveauet under UCI’s World Tour.

 

Oversigt over de 19 deltagende hold

World Tour
Astana Pro Team (Kazakhstan)
Team Sunweb (Tyskland)

Pro Kontinentalhold
Aqua Blue Sport (Irland)
Bardiani CSF (Italien)
Holowesko | Citadel p/b Arapahoe Resources (USA)
Israel Cycling Academy (Israel)
Rally Cycling (USA)
Roompot – Nederlandse Loterij (Holland)
Sport Vlaanderen – Baloise (Belgien)
Team Novo Nordisk (USA)
Verdanda’s Willems – Crelan (Belgien)
Vital Concept Cycling Club (Frankrig)
Wanty Groupe Gobert (Belgien)

Kontinentalhold
BHS Almeborg Bornholm (Danmark)
Riwal Ceramicspeed Cycling Team (Danmark)
Team Virtu Cycling (Danmark)
Team Coloquick (Danmark)
Joker Icopal (Norge)

Landshold
Team PostNord Danmark

 

Comments are closed.