Nyheder Pressemeddelelser

Verdensmester kører med i PostNord Ladies Criterium

Tirsdag den 12. september køres den anden udgave af PostNord Ladies Criterium på en 5.1 kilometer lang rundstrækning i Kalundborg. 47 danske- og udenlandske kvindelige cykelryttere stiller til start, heriblandt den regerende verdensmester Amalie Dideriksen.

Når PostNord Ladies Criterium skydes i gang tirsdag kl. 14.00 i Kalundborg, bliver det med blandt andre verdensmester Amalie Dideriksen til start.

Hun glæder sig til løbet der, måske, er hendes sidste i regnbuetrøjen i denne omgang.

Det er dejligt, at der bliver arrangeret et løb for os kvinder i forbindelse med herrernes danske tour rundt i landet. Men jeg håber samtidigt, at PostNord Ladies Criterium blot er et skridt på vejen mod et UCI-etapeløb i Danmark.

– Det er dejligt, at der bliver arrangeret et løb for os kvinder i forbindelse med herrernes danske tour rundt i landet. Men jeg håber samtidigt, at PostNord Ladies Criterium blot er et skridt på vejen mod et UCI-etapeløb i Danmark. Både Sverige og Norge har UCI-løb, så det kunne være super fedt hvis vi i Danmark også kunne lave et PostNord Danmark Rundt for kvinder. Enten i forbindelse med herrernes, eller på et andet tidspunkt, siger 21-årige Amalie Dideriksen og uddyber:

– Dansk kvindecykling er inde i en særdeles positiv udvikling, der har været på vej i nogle år. Ikke blot blandt eliten har vi stærke ryttere, men også hvis man kigger mod de yngre årgange, så er der en del flere piger på vej, end den gang jeg selv var 13-14 år.

Og står det til Dideriksen, så skal de yngre årgange også have muligheden for at se deres idoler på kvindesiden på dansk grund i fremtiden:

– Et UCI-kvindeetapeløb, måske i et skandinavisk samarbejde, kunne være godt. Så kan vi tiltrække de stærkeste udenlandske hold, og give de unge ryttere chancen for at se deres idoler på tætteste hold, ligesom drengene har kunnet i mange år.

Hård konkurrence i Kalundborg
Når Dideriksen i den kommende kører VM i Norge, står verdens bedste kvindelige cykelryttere klar til at forsøge at fravriste hende regnbuetrøjen. Men også konkurrencen ved tirsdagens PostNord Ladies Criterium bliver hård.

Til start stiller blandt andre U19 sølv- og bronzemedaljetager ved EM I Herning, Emma Norsgaard, den dobbelte U23 europamester Pernille Mathiesen, 2015-verdensmesteren i enkeltstart Linda Villumsen og sidste års vinder af PostNord Ladies Criterium, hollandske Nina Kessler. I alt 47 ryttere stiller til start, heriblandt 23 kvinder fra New Zealand, Sverige, Norge, Schweiz, Belgien og Holland.

Om PostNord Ladies Criterium
​PostNord Ladies Criterium køres over 1,5 time på en 5.1 kilometer lang rundstrækning. Starten går kl. 14.00 ud for Havneparken på Vestre Havnevej, Kalundborg.

Præmiesummen i PostNord Ladies Criterium matcher herrernes etapepræmier i PostNord Danmark Rundt. I alt skal 67.000 kr. fordeles, med henholdsvis 27.000 kr., 13.500 kr. og 6.800 kr. til de tre første. Der er præmier til top-20.

Se startlisten nedefor. Tryk her hvis du ønsker at åbne startlisten i et nyt vindue.

Previous Post
10. september 2017
Next Post
10. september 2017

Comments are closed.

Del dit #PNDKR17

  • Den 7. december er vi klar med #PNDKR18 ruten 🇩🇰 | 5 etaper |  1.-5. august #dkpresse #vielskercykelsport #dkmedier #tourofdenmark #sporteventDK #skodadanmark #drdkrundt #cyklingdk
  • #PNDKR18 🇩🇰 køres 1.-5. august. Seksmandshold skal gøre deltagelsen af flere World Tour-hold mulig #tourofdenmark – Da vi flyttede løbet til september måned i år, vidste vi godt, at det sandsynligvis ikke ville blive sommer som det kan være i august. Men ingen kunne forudsige, at vi ville få så store mængder regn og blæst som vi fik under løbet i år. Næste år er vi tilbage i starten af august, forhåbentligt hånd i hånd med en god dansk sommeruge. – Vi er allerede nu ude med invitationer, og vores målsætning er at samle et meget stærkt felt bestående af i alt 20 hold, hvoraf en tredjedel af holdene er World Tour-mandskaber. 
Læs mere på www.postnorddanmarkrundt.dk 
#vielskercykelsport #cyklingdk
  • #PNDKR17 🇩🇰 #chaingingdiabetes
  • Ydmyghed fanget i ét billede 🙏

Lørdag sikrede Mads Pedersen sig den samlede sejr i #PNDKR17 - som den yngste nogensinde. 
På vej til podiet omfavnede den bare 21 år unge dansker sin noget ældre tidligere holdkammerat Michael Reihs (Team Virtu Cycling). "Tak Michael. Tak for alt du har lært mig", sagde den danske mester til Reihs, der med gennemførelsen af PostNord Danmark Rundt nu har gennemført løbet 16. gange. Det er rekord.

Ønsk Reihs alt mulig held og lykke videre i tilværelsen - etapen lørdag var den 38-årige dansker sidste professionelle cykelløb. Tak Michael! 
#vielskercykelsport
📸 Thomas Sjørup #PNDKR17 🇩🇰️
  • Ann har sendt os det her billede fra lørdagens 5. etape fra Ebeltoft til Aarhus. 
Billedet er taget fra Restaurant Støvlen i Ebeltoft. "Ret sjovt at sidde på restaurant og se cykelløb 😎 Fortsat godt løb" skriver Ann Bischoff-Jensen fra #Aarhus. Tak Ann, derfor laver vi cykelløb #vielskercykelsport #PNDKR17 🇩🇰
  • #PNDKR17 🇩🇰️ Vi kom ud i blæsevejr under årets løb, men som bekendt aftager storme over tid. Der et yndigt land - også i september🙏 #vielskercykelsport 📸 @dronops.productions

Del dit #PNDKR17