Verdensmester kører med i PostNord Ladies Criterium

Tirsdag den 12. september køres den anden udgave af PostNord Ladies Criterium på en 5.1 kilometer lang rundstrækning i Kalundborg. 47 danske- og udenlandske kvindelige cykelryttere stiller til start, heriblandt den regerende verdensmester Amalie Dideriksen.

Når PostNord Ladies Criterium skydes i gang tirsdag kl. 14.00 i Kalundborg, bliver det med blandt andre verdensmester Amalie Dideriksen til start.

Hun glæder sig til løbet der, måske, er hendes sidste i regnbuetrøjen i denne omgang.

Det er dejligt, at der bliver arrangeret et løb for os kvinder i forbindelse med herrernes danske tour rundt i landet. Men jeg håber samtidigt, at PostNord Ladies Criterium blot er et skridt på vejen mod et UCI-etapeløb i Danmark.

– Det er dejligt, at der bliver arrangeret et løb for os kvinder i forbindelse med herrernes danske tour rundt i landet. Men jeg håber samtidigt, at PostNord Ladies Criterium blot er et skridt på vejen mod et UCI-etapeløb i Danmark. Både Sverige og Norge har UCI-løb, så det kunne være super fedt hvis vi i Danmark også kunne lave et PostNord Danmark Rundt for kvinder. Enten i forbindelse med herrernes, eller på et andet tidspunkt, siger 21-årige Amalie Dideriksen og uddyber:

– Dansk kvindecykling er inde i en særdeles positiv udvikling, der har været på vej i nogle år. Ikke blot blandt eliten har vi stærke ryttere, men også hvis man kigger mod de yngre årgange, så er der en del flere piger på vej, end den gang jeg selv var 13-14 år.

Og står det til Dideriksen, så skal de yngre årgange også have muligheden for at se deres idoler på kvindesiden på dansk grund i fremtiden:

– Et UCI-kvindeetapeløb, måske i et skandinavisk samarbejde, kunne være godt. Så kan vi tiltrække de stærkeste udenlandske hold, og give de unge ryttere chancen for at se deres idoler på tætteste hold, ligesom drengene har kunnet i mange år.

Hård konkurrence i Kalundborg
Når Dideriksen i den kommende kører VM i Norge, står verdens bedste kvindelige cykelryttere klar til at forsøge at fravriste hende regnbuetrøjen. Men også konkurrencen ved tirsdagens PostNord Ladies Criterium bliver hård.

Til start stiller blandt andre U19 sølv- og bronzemedaljetager ved EM I Herning, Emma Norsgaard, den dobbelte U23 europamester Pernille Mathiesen, 2015-verdensmesteren i enkeltstart Linda Villumsen og sidste års vinder af PostNord Ladies Criterium, hollandske Nina Kessler. I alt 47 ryttere stiller til start, heriblandt 23 kvinder fra New Zealand, Sverige, Norge, Schweiz, Belgien og Holland.

Om PostNord Ladies Criterium
​PostNord Ladies Criterium køres over 1,5 time på en 5.1 kilometer lang rundstrækning. Starten går kl. 14.00 ud for Havneparken på Vestre Havnevej, Kalundborg.

Præmiesummen i PostNord Ladies Criterium matcher herrernes etapepræmier i PostNord Danmark Rundt. I alt skal 67.000 kr. fordeles, med henholdsvis 27.000 kr., 13.500 kr. og 6.800 kr. til de tre første. Der er præmier til top-20.

Se startlisten nedefor. Tryk her hvis du ønsker at åbne startlisten i et nyt vindue.

No Comments
Previous Post
10. september 2017
Next Post
10. september 2017

Comments are closed.

Del dit #PNDKR18

  • Lørdag den 4. august skal rytterne i @postnorddkrundt ud på en 19,1 kilometer lang enkeltstart med start og mål i Nykøbing Falster. – Foruden enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt afvikler Guldborgsund Kommune og Lolland Falster Cykle Klub i samarbejde med Danmarks Cykle Union også DM-ugen i uge 26. De har nok at se til, men jeg er imponeret over, hvor stort et overblik de alligevel udviser, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Få fuld overblik over alle etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 på løbets hjemmeside. Se link i bio 
#guldborgsundkommune #visitlollandfalster #guldborgsund #nykøbingfalster #vielskercykelsport #pndkr18 🇩🇰 #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling @danmarkscykleunion

@folketidende
  • Den afgørende og sidste etape i dette års @postnorddkrundt starter i Faxe, der er med på rutekortet for første gang, og slutter på Frederiksberg Allé - for 22. gang. – Et cykelløb som PostNord Danmark Rund lever i stor udstrækning af dets traditioner, men hvert år stræber vi også efter at kunne tilføje et lille nyt kapitel til løbets historie. Derfor glæder vi os til at starte sidste etape i Faxe, der er med på rutekortet for første gang som startby. Faxe er målt i indbyggertal ikke en stor by, men at vi starter netop her, er et godt eksempel på, hvad det er vi gerne vil. Vi vil Danmark rundt, og vi vil besøge store og små byer, siger løbsdirektør Jesper Worre. 
Få fuld overblik over alle etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 på løbets hjemmeside. Se link i bio 
#faxekommune #faxeladeplads #rødvig #køge #stevnsklint #greve #frederiksberg #frederiksbergallé #vielskercykelsport #pndkr18 🇩🇰 #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling @danmarkscykleunion
  • 3. etape i årets løb fører rytterne fra #næstved til #vordingborg. Undervejs skal feltet over Møn og #mønsklint, hvor en 4 kilometer langs grusvejsstigning venter. - Når rytterne har passeret Dronning Alexandrines Bro til Møn, kører de gennem Stege og på tværs af Møn for at bestige Møns Klint ad en 4 kilometer lang grusvej, der byder på 100 højdemeter. Tv-billederne herfra bliver ekstraordinære og noget anderledes, end hvad et dansk etapeløb normalvis leverer. Det bliver vildt og underholdende, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Få fuld overblik over alle etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 på løbets hjemmeside. Se link i bio 
@maerknaestved @storbyensforhave @sydkystdanmark  #sydkystdanmark 
#mærknæstved #naboinæstved #vordingborgkommune #mønsklint #vielskercykelsport #pndkr18 🇩🇰 #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling @danmarkscykleunion
  • Når borgmester i @vejlekommuneofficiel Jens Ejner Christensen siger, at der bliver folkefest i Vejles gader til august, så har han vist noget at have det i 😎

Læs mere på løbets hjemmeside. 
Wauw hvor vi glæder os 😍 Kan I se, hvem der trækker CSS-toget op ad #kiddesvej ? 📷 @tsjoerup / Thomas Sjørup
#vejlekommune #visitvejle #vejle #danmarkshårdestecykelbakker
#tourstartdk #vielskercykelsport #pndkr18 🇩🇰 #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling
  • 2. etape i årets løb fører rytterne fra den historiske midtby i #viborg til den klassiske og traditionsrige rundstrækning i #vejle. 
På løbets hjemmeside kan du læse mere om etapen, hvor vi kører og hvornår vi forventer at reklamekaravanen og feltet rammer dér, hvor vi håber, at du, din familie og cykelvenner står klar til at være en del af cykelfesten 😎🚴‍♂️📣 Vi ved i hvert fald, at de i #viborgkommune og i @vejlekommuneofficiel er klar til den folkefest, som vi håber, dagen bliver. 
Få fuld overblik over alle etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 på løbets hjemmeside. Se link i bio 
#vejlekommune #visitvejle #visitviborg #vielskercykelsport  #pndkr18 🇩🇰 #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling
  • Kæmpe kæmpe tillykke til Christopher Juul-Jensen med dagens etapesejr i World Tour-løbet @tourdesuisse_official 🇨🇭 Billedet her er fra 2015, hvor CJJ vandt den samlede sejr i [Post] Danmark Rundt #vielskercykelsport 🔜 #PNDKR18 🇩🇰

Del dit #PNDKR18