Verdensmester kører med i PostNord Ladies Criterium

Tirsdag den 12. september køres den anden udgave af PostNord Ladies Criterium på en 5.1 kilometer lang rundstrækning i Kalundborg. 47 danske- og udenlandske kvindelige cykelryttere stiller til start, heriblandt den regerende verdensmester Amalie Dideriksen.

Når PostNord Ladies Criterium skydes i gang tirsdag kl. 14.00 i Kalundborg, bliver det med blandt andre verdensmester Amalie Dideriksen til start.

Hun glæder sig til løbet der, måske, er hendes sidste i regnbuetrøjen i denne omgang.

Det er dejligt, at der bliver arrangeret et løb for os kvinder i forbindelse med herrernes danske tour rundt i landet. Men jeg håber samtidigt, at PostNord Ladies Criterium blot er et skridt på vejen mod et UCI-etapeløb i Danmark.

– Det er dejligt, at der bliver arrangeret et løb for os kvinder i forbindelse med herrernes danske tour rundt i landet. Men jeg håber samtidigt, at PostNord Ladies Criterium blot er et skridt på vejen mod et UCI-etapeløb i Danmark. Både Sverige og Norge har UCI-løb, så det kunne være super fedt hvis vi i Danmark også kunne lave et PostNord Danmark Rundt for kvinder. Enten i forbindelse med herrernes, eller på et andet tidspunkt, siger 21-årige Amalie Dideriksen og uddyber:

– Dansk kvindecykling er inde i en særdeles positiv udvikling, der har været på vej i nogle år. Ikke blot blandt eliten har vi stærke ryttere, men også hvis man kigger mod de yngre årgange, så er der en del flere piger på vej, end den gang jeg selv var 13-14 år.

Og står det til Dideriksen, så skal de yngre årgange også have muligheden for at se deres idoler på kvindesiden på dansk grund i fremtiden:

– Et UCI-kvindeetapeløb, måske i et skandinavisk samarbejde, kunne være godt. Så kan vi tiltrække de stærkeste udenlandske hold, og give de unge ryttere chancen for at se deres idoler på tætteste hold, ligesom drengene har kunnet i mange år.

Hård konkurrence i Kalundborg
Når Dideriksen i den kommende kører VM i Norge, står verdens bedste kvindelige cykelryttere klar til at forsøge at fravriste hende regnbuetrøjen. Men også konkurrencen ved tirsdagens PostNord Ladies Criterium bliver hård.

Til start stiller blandt andre U19 sølv- og bronzemedaljetager ved EM I Herning, Emma Norsgaard, den dobbelte U23 europamester Pernille Mathiesen, 2015-verdensmesteren i enkeltstart Linda Villumsen og sidste års vinder af PostNord Ladies Criterium, hollandske Nina Kessler. I alt 47 ryttere stiller til start, heriblandt 23 kvinder fra New Zealand, Sverige, Norge, Schweiz, Belgien og Holland.

Om PostNord Ladies Criterium
​PostNord Ladies Criterium køres over 1,5 time på en 5.1 kilometer lang rundstrækning. Starten går kl. 14.00 ud for Havneparken på Vestre Havnevej, Kalundborg.

Præmiesummen i PostNord Ladies Criterium matcher herrernes etapepræmier i PostNord Danmark Rundt. I alt skal 67.000 kr. fordeles, med henholdsvis 27.000 kr., 13.500 kr. og 6.800 kr. til de tre første. Der er præmier til top-20.

Se startlisten nedefor. Tryk her hvis du ønsker at åbne startlisten i et nyt vindue.

Comments are closed.

Del dit #PNDKR19

  • Christian er med eget ord en cykeltosse og han glæder sig så meget til dette års PostNord Danmark Rundt, at han og hans familie allerede har fundet deres tilskuerplads ☺️ På vores hjemmeside kan du se detaljerede beskrivelser af alle 5 ruter. Så ved I hvor I kan tage hen og heppe 🚴🏼‍♂️🇩🇰👏🏻
#pndkr19 #cykling #tourofdenmark #dksport
  • På et pressemøde i Silkeborg har vi netop præsenteret de fem etaper i @postnorddkrundt 2019 #pndkr19 🇩🇰 Ses vi til cykelfest? #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Fra kl. 11.00 præsenterer vi i dag, i Silkeborg, PostNord Danmark Rundt løbsruten 2019. Følg med live på feltet.dks Facebook-side #pndkr19 🇩🇰 #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Hundredtusindvis så PostNord Danmark Rundt på DR1. Livesendingen fra 5. etape var det mest sete program på dansk tv i uge 31, målt i antal seertimer. - Når reporterne er ude i landet langs ruten og helikopteren er i luften, bliver cykelløbet også til en fortælling om de landområder, landsbyer, større byer og afkroge af det ganske danske land, som feltet suser forbi. ”Møn er øen”-billederne og byfesten i Råbymagle er lige præcis det, som det her cykelløb også skal være med til at skabe rammerne omkring. Vi skal levere underholdende cykelløb og et sommerpostkort fra Danmark.

#pndkr18 🇩🇰 #dkmedier #vielskercykelsport #unitedcycling #visitdenmark #drdkrundt @drsporten @dr1tv
  • Winner of #tourofdenmark 2018 @woutvanaert 👕 Wout, you are a rockstar in Denmark from now on and ever! #pndkr18 🇩🇰 @snipercycling
  • 119 ryttere blev på flotteste vis sendt afsted fra Faxe Kommune kl. 11.45. 198,8 kilometer venter før vi i eftermiddag kan kåre vinderen af PostNord Danmark Rundt 2018 på Frederiksberg Allé.

Hvem tager trøjerne? #pndkr18 🇩🇰️

Del dit #PNDKR19