Tid til 2. etape: Rytterne skal bestige Bike Island Fyn

Tirsdag tilbagelagde rytterne i årets PostNord Danmark Rundt 1. etape på Sjælland. Onsdag og torsdag køres 2. og 3. etape på Fyn. En Ø der vil være en af Nordeuropas mest attraktive cykeldestinationer.

Når årets udgave af PostNord Danmark Rundt gør sit indtog på Fyn tirsdag, bliver det til jazzede toner på Torvet i Svendborg. Her spiller Svendborg-bandet Two Tone Chili Band op til intens cykelstemning fra kl. 11.30, og indtil Svendborg-borgmester Lars Erik Hornemann sender rytterne afsted på den 183,8 km lange rent fynske etape kl. 13.05. Der vil også være mulighed for at besøge de mange sponsorboder, der er en del af karavanen.

Af Udvikling Fyn

På selve ruten skal rytterne prøve kræfter med det fantastiske og krævende cykelterræn som Fyn har at byde på, og som frem mod 2020 skal gøre Fyn til en af Nordeuropas mest attraktive destinationer for cykelferie og internationale cykelsportsevents. Rytterne kommer igennem hele seks fynske kommuner og forbi 7 af de 123 fynske herregårde og slotte. For at hjælpe rytterne igennem det krævende terræn, vil cykelentusiaster i alle aldre være at finde langs ruten, hvor bl.a. ældre fra Tåsinge Plejecenter og børn fra børnehaven Solsikken og Tåsinge Skole vil heppe rytterne igennem det smukke sydfynske landskab.

Den sidste og afsluttende del af etapen finder sted i den fynske hovedstad, Odense. Målområdet bliver traditionen tro på Sejerskovvej foran Den Fynske Landsby, hvor PostNord Danmark Rundt flere gange tidligere har gjort holdt på vejen tværs over Danmark. Reklamekaravanen indleder den afsluttende del af løbet kl. 16.40, stærkt forfulgt af det stjernespækkede felt, som kommer i mål ca. 30 minutter senere.

Der vil i målområdet være mulighed for at gå på oplevelse i reklamekaravanens mange sponsorboder, hvor der blandt andet er mulighed for at se og høre om Fyn-Cyklen. Et fynsk koncept, som indebærer et samarbejde mellem Kildemoes og Fri BikeShop om at lease eller udleje cykler til overnatningssteder, attraktioner, turoperatører mv. og dermed sikre kvaliteten på de cykler, som de fynske turister kører på. Konceptet har netop vundet Årets Cykelturismeløsning 2017.

Yderligere er der mulighed for at få en forsmag på en cykeldisciplin, der endnu ikke er så udbredt i Danmark, nemlig cyklecross. Men ikke desto mindre en ultra spektakulær disciplin, som over det næste års tid vil tage Fyn med storm, da øen er vært for både World Cup d. 19 november i år og det store VM i 2019. Begge events afvikles på Nordfyn, hvor også Kongeetapen i PostNord Danmark Rundt har sit udgangspunkt.

Sport Event Fyn, som arbejder med tiltrækningen af cykelevents til øen, vil sammen de fynske kommuner, heppe rytterne helt fra Svendborg til Odense sammen med en masse glade cykelentusiaster. PostNord Danmark Rundt tilbagelægger i i år 252 km på cykeløen Fyn, der kan byde turister og andre entusiaster på to hjul på ikke mindre end i alt 1200 km særlig god cykelvej. Har du ikke mulighed for at følge rytterne ude på ruten kan du i stedet følge på live.postnorddanmarkrundt.dk.

#bikeislandfyn #PNDKR17

No Comments
Previous Post
12. september 2017
Next Post
12. september 2017

Comments are closed.

Del dit #PNDKR18

  • Lørdag den 4. august skal rytterne i @postnorddkrundt ud på en 19,1 kilometer lang enkeltstart med start og mål i Nykøbing Falster. – Foruden enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt afvikler Guldborgsund Kommune og Lolland Falster Cykle Klub i samarbejde med Danmarks Cykle Union også DM-ugen i uge 26. De har nok at se til, men jeg er imponeret over, hvor stort et overblik de alligevel udviser, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Få fuld overblik over alle etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 på løbets hjemmeside. Se link i bio 
#guldborgsundkommune #visitlollandfalster #guldborgsund #nykøbingfalster #vielskercykelsport #pndkr18 🇩🇰 #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling @danmarkscykleunion

@folketidende
  • Den afgørende og sidste etape i dette års @postnorddkrundt starter i Faxe, der er med på rutekortet for første gang, og slutter på Frederiksberg Allé - for 22. gang. – Et cykelløb som PostNord Danmark Rund lever i stor udstrækning af dets traditioner, men hvert år stræber vi også efter at kunne tilføje et lille nyt kapitel til løbets historie. Derfor glæder vi os til at starte sidste etape i Faxe, der er med på rutekortet for første gang som startby. Faxe er målt i indbyggertal ikke en stor by, men at vi starter netop her, er et godt eksempel på, hvad det er vi gerne vil. Vi vil Danmark rundt, og vi vil besøge store og små byer, siger løbsdirektør Jesper Worre. 
Få fuld overblik over alle etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 på løbets hjemmeside. Se link i bio 
#faxekommune #faxeladeplads #rødvig #køge #stevnsklint #greve #frederiksberg #frederiksbergallé #vielskercykelsport #pndkr18 🇩🇰 #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling @danmarkscykleunion
  • 3. etape i årets løb fører rytterne fra #næstved til #vordingborg. Undervejs skal feltet over Møn og #mønsklint, hvor en 4 kilometer langs grusvejsstigning venter. - Når rytterne har passeret Dronning Alexandrines Bro til Møn, kører de gennem Stege og på tværs af Møn for at bestige Møns Klint ad en 4 kilometer lang grusvej, der byder på 100 højdemeter. Tv-billederne herfra bliver ekstraordinære og noget anderledes, end hvad et dansk etapeløb normalvis leverer. Det bliver vildt og underholdende, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Få fuld overblik over alle etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 på løbets hjemmeside. Se link i bio 
@maerknaestved @storbyensforhave @sydkystdanmark  #sydkystdanmark 
#mærknæstved #naboinæstved #vordingborgkommune #mønsklint #vielskercykelsport #pndkr18 🇩🇰 #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling @danmarkscykleunion
  • Når borgmester i @vejlekommuneofficiel Jens Ejner Christensen siger, at der bliver folkefest i Vejles gader til august, så har han vist noget at have det i 😎

Læs mere på løbets hjemmeside. 
Wauw hvor vi glæder os 😍 Kan I se, hvem der trækker CSS-toget op ad #kiddesvej ? 📷 @tsjoerup / Thomas Sjørup
#vejlekommune #visitvejle #vejle #danmarkshårdestecykelbakker
#tourstartdk #vielskercykelsport #pndkr18 🇩🇰 #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling
  • 2. etape i årets løb fører rytterne fra den historiske midtby i #viborg til den klassiske og traditionsrige rundstrækning i #vejle. 
På løbets hjemmeside kan du læse mere om etapen, hvor vi kører og hvornår vi forventer at reklamekaravanen og feltet rammer dér, hvor vi håber, at du, din familie og cykelvenner står klar til at være en del af cykelfesten 😎🚴‍♂️📣 Vi ved i hvert fald, at de i #viborgkommune og i @vejlekommuneofficiel er klar til den folkefest, som vi håber, dagen bliver. 
Få fuld overblik over alle etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 på løbets hjemmeside. Se link i bio 
#vejlekommune #visitvejle #visitviborg #vielskercykelsport  #pndkr18 🇩🇰 #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling
  • Kæmpe kæmpe tillykke til Christopher Juul-Jensen med dagens etapesejr i World Tour-løbet @tourdesuisse_official 🇨🇭 Billedet her er fra 2015, hvor CJJ vandt den samlede sejr i [Post] Danmark Rundt #vielskercykelsport 🔜 #PNDKR18 🇩🇰

Del dit #PNDKR18