Tid til 2. etape: Rytterne skal bestige Bike Island Fyn

Tirsdag tilbagelagde rytterne i årets PostNord Danmark Rundt 1. etape på Sjælland. Onsdag og torsdag køres 2. og 3. etape på Fyn. En Ø der vil være en af Nordeuropas mest attraktive cykeldestinationer.

Når årets udgave af PostNord Danmark Rundt gør sit indtog på Fyn tirsdag, bliver det til jazzede toner på Torvet i Svendborg. Her spiller Svendborg-bandet Two Tone Chili Band op til intens cykelstemning fra kl. 11.30, og indtil Svendborg-borgmester Lars Erik Hornemann sender rytterne afsted på den 183,8 km lange rent fynske etape kl. 13.05. Der vil også være mulighed for at besøge de mange sponsorboder, der er en del af karavanen.

Af Udvikling Fyn

På selve ruten skal rytterne prøve kræfter med det fantastiske og krævende cykelterræn som Fyn har at byde på, og som frem mod 2020 skal gøre Fyn til en af Nordeuropas mest attraktive destinationer for cykelferie og internationale cykelsportsevents. Rytterne kommer igennem hele seks fynske kommuner og forbi 7 af de 123 fynske herregårde og slotte. For at hjælpe rytterne igennem det krævende terræn, vil cykelentusiaster i alle aldre være at finde langs ruten, hvor bl.a. ældre fra Tåsinge Plejecenter og børn fra børnehaven Solsikken og Tåsinge Skole vil heppe rytterne igennem det smukke sydfynske landskab.

Den sidste og afsluttende del af etapen finder sted i den fynske hovedstad, Odense. Målområdet bliver traditionen tro på Sejerskovvej foran Den Fynske Landsby, hvor PostNord Danmark Rundt flere gange tidligere har gjort holdt på vejen tværs over Danmark. Reklamekaravanen indleder den afsluttende del af løbet kl. 16.40, stærkt forfulgt af det stjernespækkede felt, som kommer i mål ca. 30 minutter senere.

Der vil i målområdet være mulighed for at gå på oplevelse i reklamekaravanens mange sponsorboder, hvor der blandt andet er mulighed for at se og høre om Fyn-Cyklen. Et fynsk koncept, som indebærer et samarbejde mellem Kildemoes og Fri BikeShop om at lease eller udleje cykler til overnatningssteder, attraktioner, turoperatører mv. og dermed sikre kvaliteten på de cykler, som de fynske turister kører på. Konceptet har netop vundet Årets Cykelturismeløsning 2017.

Yderligere er der mulighed for at få en forsmag på en cykeldisciplin, der endnu ikke er så udbredt i Danmark, nemlig cyklecross. Men ikke desto mindre en ultra spektakulær disciplin, som over det næste års tid vil tage Fyn med storm, da øen er vært for både World Cup d. 19 november i år og det store VM i 2019. Begge events afvikles på Nordfyn, hvor også Kongeetapen i PostNord Danmark Rundt har sit udgangspunkt.

Sport Event Fyn, som arbejder med tiltrækningen af cykelevents til øen, vil sammen de fynske kommuner, heppe rytterne helt fra Svendborg til Odense sammen med en masse glade cykelentusiaster. PostNord Danmark Rundt tilbagelægger i i år 252 km på cykeløen Fyn, der kan byde turister og andre entusiaster på to hjul på ikke mindre end i alt 1200 km særlig god cykelvej. Har du ikke mulighed for at følge rytterne ude på ruten kan du i stedet følge på live.postnorddanmarkrundt.dk.

#bikeislandfyn #PNDKR17

Comments are closed.

Del dit #PNDKR18

  • På et pressemøde i Silkeborg har vi netop præsenteret de fem etaper i @postnorddkrundt 2019 #pndkr19 🇩🇰 Ses vi til cykelfest? #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Fra kl. 11.00 præsenterer vi i dag, i Silkeborg, PostNord Danmark Rundt løbsruten 2019. Følg med live på feltet.dks Facebook-side #pndkr19 🇩🇰 #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Hundredtusindvis så PostNord Danmark Rundt på DR1. Livesendingen fra 5. etape var det mest sete program på dansk tv i uge 31, målt i antal seertimer. - Når reporterne er ude i landet langs ruten og helikopteren er i luften, bliver cykelløbet også til en fortælling om de landområder, landsbyer, større byer og afkroge af det ganske danske land, som feltet suser forbi. ”Møn er øen”-billederne og byfesten i Råbymagle er lige præcis det, som det her cykelløb også skal være med til at skabe rammerne omkring. Vi skal levere underholdende cykelløb og et sommerpostkort fra Danmark.

#pndkr18 🇩🇰 #dkmedier #vielskercykelsport #unitedcycling #visitdenmark #drdkrundt @drsporten @dr1tv
  • Winner of #tourofdenmark 2018 @woutvanaert 👕 Wout, you are a rockstar in Denmark from now on and ever! #pndkr18 🇩🇰 @snipercycling
  • 119 ryttere blev på flotteste vis sendt afsted fra Faxe Kommune kl. 11.45. 198,8 kilometer venter før vi i eftermiddag kan kåre vinderen af PostNord Danmark Rundt 2018 på Frederiksberg Allé.

Hvem tager trøjerne? #pndkr18 🇩🇰️
  • Mads Pedersen lovede i Næstved, at hammeren ville falde senere i løbet efter skuffelsen i Vejle. Hammeren faldt i dag. Stærk stærk præstation af @pedersen_mads der sejrede foran Wout van Aert og Martin Toft Madsen. 
#pndkr18 #vielskercykelsport @danmarkscykleunion

Del dit #PNDKR18