Sidste etape: Fra Faxe til Frederiksberg

Søndag den 5. august køres 5. og sidste etape i PostNord Danmark Rundt 2018. Etapen fører rytterne over 199,1 kilometer fra Faxe, der er med på rutekortet for første gang, til Frederiksberg og den traditionsrige afslutning på Frederiksberg Allé. Undervejs skal rytterne blandt andet passere Stevns Klint. 

På et pressemøde i Aalborg i december 2017 løftede vi sløret for start- og målbyerne i dette års PostNord Danmark Rundt. I denne artikel kigger vi lidt nærmere på 5. etape, der starter i Faxe og slutter på Frederiksberg.

Opdateret. Bemærk ruteændring 23-07-2018. Etapen kører ikke over Brogade og Torvet i Køge. Etapen er derfor 198,8 kilometer lang. Se mere her

Se komplet etapebeskrivelse – ruten sving for sving, kilometer for kilometer her
Se hele ruten som GPS-fil her

 

Vi vil Danmark rundt
Når den 5. og afgørende etape i dette års PostNord Danmark Rundt køres fra Faxe på Sydsjælland til Frederiksberg, mødes traditioner og nye byer på løbets historiske rutekort.

– Et cykelløb som PostNord Danmark Rund lever i stor udstrækning af dets traditioner, men hvert år stræber vi også efter at kunne tilføje et lille nyt kapitel til løbets historie. Derfor glæder vi os til at starte sidste etape i Faxe, der er med på rutekortet for første gang som startby. Faxe er målt i indbyggertal ikke en stor by, men at vi starter netop her, er et godt eksempel på, hvad det er vi gerne vil. Vi vil Danmark rundt, og vi vil besøge store og små byer.

Om selve ruten fra Faxe til Frederiksberg, siger han:

– Fra Faxe går det ud forbi Sjællands højeste punkt, Kobanke, og videre langs vandet via Faxe Ladeplads, Rødvig og smukke Stevns Klint. Vi glæder os selv rigtig meget til at se TV-billederne herfra, for her vil cykelløbet, land og vand flyde sammen.

– Efter Store Heddinge og Haarlev kører rytterne ad småveje gennem blandt andet Vallø og forbi Vallø Slot og Alléen, der absolut er et af landets smukkeste. Videre fører etapen rytterne gennem Køge, inden feltet kører ud på nye og fine småveje gennem Jersie, Karlstrup og Greve. Ishøj, Vallensbæk og Brøndby passeres på vej ind mod Frederiksberg og Frederiksberg Allé, der danner rammen om en meget traditionsrig afslutning på vores cykelløb.

– Den afsluttende rundstrækning er på 6,7 kilometer med Frederiksberg Bakke som værste forhindring. På Frederiksberg skal rytterne ud på 10 omgange, og som altid vil vi sammen med kommunen gøre, hvad vi kan for, at Frederiksberg Allé bliver klædt på til en flot og festlig PostNord Danmark Rundt-finale.

Faxe Kommune: Vi er stolte
– Vi er stolte over at være medvært for PostNord Danmark Rundt. Vi glæder os rigtig meget til at byde rytterne velkommen og vise dem, og alle andre cykelentusiaster, vores naturskønne kommune.

– Det bliver en festdag for både borgere, cykelentusiaster og turister. Vi håber, at rigtig mange vil møde op til festen på Vinkældertorvet og langs vejene for at heppe på rytterne, siger borgmester i Faxe Kommune Ole Vive.

På Vinkældertorvet begynder underholdningen klokken 10.15. Faxe by vil være pyntet op og klar til fest.

Frederiksberg Kommune: Løbet er en markant del af sommeren
Også på Frederiksberg glæder man sige til at tage i mod PostNord Danmark Rundt-feltet og festen.

– PostNord Danmark Rundt er en markant og festlig del af sommeren på Frederiksberg, og det glæder mig, at Frederiksberg er tilbage som afsluttende målby igen, efter at løbet undtagelsesvis var vendt om sidste år. Vi ser meget frem til at modtage rytterne og hele løbet på den klassiske opløbsstrækning på Frederiksberg Allé, siger borgmester Jørgen Glenthøj.

Det er 22. gang at Frederiksberg Allé danner rammen om afslutningen på Danmarks største etapeløb.

5. etape skydes i gang fra Vinkældertorvet i Faxe kl. 11.45. Der er forventet opløb på Frederiksberg Allé kl. 16.25. Etapen kan følges live på dr.dk/tv og DR1.


Fakta 5. etape

Start på Vinkældertorvet i Faxe.
Underholdning fra kl. 10.15.  Indskrivning fra kl. 10.45 og Masterstart kl. 11.45.
Rute Faxe – Kongsted – Kobanke – Faxe Ladeplads – Rødvig – Stevns Klint – St. Heddinge – Hårlev – Vallø Slot – Køge – Jersie – Greve landsby – Ishøj – Vallensbæk – Brøndby- Frederiksberg.  Der afsluttes med 10 omgange á 6,75 km. Første målpassage på Frederiksberg Allé kl. ca. 14.45. Forventet opløb ca. kl. 16.25.
Opløb på Frederiksberg Allé kl. 16.25.

 

Den afgørende og sidste etape i dette års @postnorddkrundt starter i Faxe, der er med på rutekortet for første gang, og slutter på Frederiksberg Allé – for 22. gang. – Et cykelløb som PostNord Danmark Rund lever i stor udstrækning af dets traditioner, men hvert år stræber vi også efter at kunne tilføje et lille nyt kapitel til løbets historie. Derfor glæder vi os til at starte sidste etape i Faxe, der er med på rutekortet for første gang som startby. Faxe er målt i indbyggertal ikke en stor by, men at vi starter netop her, er et godt eksempel på, hvad det er vi gerne vil. Vi vil Danmark rundt, og vi vil besøge store og små byer, siger løbsdirektør Jesper Worre. Få fuld overblik over alle etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 på løbets hjemmeside. Se link i bio #faxekommune #faxeladeplads #rødvig #køge #stevnsklint #greve #frederiksberg #frederiksbergallé #vielskercykelsport #pndkr18 ?? #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling @danmarkscykleunion

Et opslag delt af PostNord Danmark Rundt (@postnorddkrundt) den

Comments are closed.