PostNord lancerer kvindecykelløb med rekordstore præmier

Kvindecyklingen rykker til sommer helt frem på den danske cykelscene, når PostNord Ladies Criterium introduceres i Sønderborg den 28. juli. Det nye cykelløb afvikles i forbindelse med anden etape af PostNord Danmark Rundt, og skal med en rekordstor præmiesum tiltrække et stærkt felt af kvindelige cykelryttere fra hele verden.

Start og mål er ved Dybbøl Mølle, og der køres 1½ time på en krævende rundstrækning med opløb ad stigningen til Dybbøl Mølle. Det sker i timerne, inden  PostNord Danmark Rundt-feltet ankommer til rundstrækningen.

Præmiesummen er på hele 67.500 kr. med henholdsvis 27.000 kr., 13.500 kr. og 6.800 kr. til de tre første. Der er præmier til de 20 første. Dermed slår præmiesummen alle rekorder for et kvindecykelløb i Danmark.

PostNord Ladies Criterium er en nyskabelse, som vi håber, kan være med til at få kvindecyklingen endnu længere frem i rampelyset.

“PostNord Ladies Criterium er en nyskabelse, som vi håber, kan være med til at få kvindecyklingen endnu længere frem i rampelyset. Vi arbejder dagligt for at fremme mangfoldighed og ligestilling i PostNord. Derfor er det naturligt, at vi sammen med Danmarks Cykle Union sætter barren højt og inviterer til et cykelløb i høj international klasse. Vi har en lang tradition for at vise godt cykelløb for danskerne ved PostNord Danmark Rundt, og i år glæder vi os til også at få de største kvindelige navne med ud på landevejene”, siger chef for PostNord Danmark, Henning Christensen.

Formanden for Danmarks Cykle Unions Dameudvalg, Tina Dideriksen, udtaler:

“At PostNord vælger, at præmieniveauet skal være identisk med herrernes etapepræmie, det er virkelig en sensation i Danmark. Jeg tror ikke det er set før, og det er vi i udvalget meget begejstret for. Internationalt arbejdes der ihærdigt på at forbedre vilkårene for de kvindelige ryttere, og jeg er naturligvis rigtig stolt over det signal, som PostNord Ladies Criterium sender til omverdenen. Det er en stor ting. Det er en god begyndelse, at kvinderne får et kriterium i forbindelse med mændenes PostNord Danmark Rundt. Drømmen er at der i fremtiden afvikles et selvstændigt PostNord Ladies Tour for kvinderne, og gerne i samarbejde med de UCI-løb, der allerede er etableret i Sverige og Norge.”

Internationalt arbejdes der ihærdigt på at forbedre vilkårene for de kvindelige ryttere, og jeg er naturligvis rigtig stolt over det signal, som PostNord Ladies Criterium sender til omverdenen.

Comments are closed.