Offentliggørelse af ruter for 2020

Den 30. udgave PostNord Danmark Rundt køres over fem etaper fra tirsdag til lørdag. Her skal ryttere tilbagelægge ikke mindre end 876 km.

I 2020 er løbet med til at markere 100-års jubilæet for Genforeningen i 1920, hvor Nordslesvig igen blev en del af Danmark. Ruten byder på flere nyheder. 3. etape starter uden for landets grænser i Flensborg i Tyskland, 4. etape er et rundstrækningsløb i og omkring Kalundborg og endelig er det også første gang i løbets historie, at der ikke køres en enkeltstart. Men ellers byder løbsruten traditionen tro på en blanding af større og mindre veje, kombineret med mange af landets hårdeste stigninger.
1., 2. og 3. etape afsluttes med tre omgange på en rundstrækning i opløbsbyen, og på 5. og sidste etape på Frederiksberg køres 10 omgange. 4. etape afvikles på en 19,5 km rundstrækning, der skal køres 8 gange.
Flensborg er ny på rutekortet, mens de øvrige start- og opløbsbyer alle tidligere har været en del af ruten en eller flere gange.

 

11. august, 1. etape: Struer-Esbjerg 175 km
Løbet starter i Struer ved Limfjorden, og det er 2. gang Struer er startby. Fra Struer går det sydpå gennem Linde, Bur, Vemb og Ulfborg. Efter Staby bliver vejene betydeligt mindre gennem åbent landskab og byerne Vedersø, Stadil og Hee. Ringkøbing passeres, inden vestkysten rammes i Søndervig, hvor der de næste mange kilometer er helt åbent for sidevind ned gennem Hvide Sande og Nymindegab.  Derefter skifter terrænet karakter gennem klitplantagerne ned til Oksbøl og videre på småveje gennem ”Prærien” før Hjerting og Esbjerg.

Rundstrækningen i Esbjerg er den samme som i 2016 med stigningen på Hulvejen, inden opløbet foran Musikhuset. I 2016 vandt Daniele Bennati her foran Mads Würtz Schmidt.

En første etape med lange passager i helt åbent terræn ned langs vestkysten. Det betyder, at der kan komme stor udskilning, hvis det blæser på dagen.

12. august, 2. etape: Ribe – Sønderborg 185 km
12. etape starter i Danmarks ældste by, Ribe. Efter Ribe passeres Roager, Frifelt og Skærbæk, inden turen i åbent landskab går ned langs digerne til Højer. Derefter køres tilbage ind i landet via brostenene i Møgeltønder og videre til Tønder. Efter Tønder køres tæt på den tyske grænse ad småveje ned til Padborg og Kruså. Sønderhav-stigningen forceres frem mod Gråsten og efter Vester Sottrup køres på meget smalle veje omkring Sandbjerg Gods. Rundstrækningen i Sønderborg er enestående. Den er hård, teknisk svær og snor sig gennem de dramatiske og historiske kulisser fra 1864. Opløbet er går op mod Dybbøl Mølle, hvor Magnus Cort vandt i 2016 efter en fantastisk afslutning.

13. august, 3. etape: Flensborg – Vejle 210 km
Årets kongeetape starter i Flensborg i Tyskland, og det er første gang i løbets historie, at en etape starter uden for Danmarks grænser.  Etapen er løbets længste og hårdeste med godt 2.100 højdemeter. Grænsen passeres ved Krusaa, og der fortsættes nordpå gennem Aabenraa, hvor de første udfordringer kommer med en tur rundt ude på Løjt Land.  Herfra videre gennem Genner, Diernæs, Kelstrup Strand og op til Haderslev. Herefter går det igen ud til vandet ved Hejlsminde og Sjølund. Den gamle grænse passeres, inden det gå op over Skamlingsbanken til Kolding og videre ad småveje til Egtved. Herfra bliver det ekstra kuperet op og ned gennem Vejle Ådal ved Tørskind, Vork og Ravning. Efter Bredsten forceres Østengård-stigningen, inden Vejle rundes for første gang for at klatre op af Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej. Retur ud i Vejle Ådal over Hopballe, Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup.  Rundstrækningen i Vejle er blevet en klassiker med 21 procent-stigningen på Kiddesvej, der hvert år splitter feltet fuldstændigt.

 

 

 

14. august, 4. etape: Kalundborg – Kalundborg 156 km
Efter Kongeetapen venter der rytterne ny hård test, for 4. etape køres på en 19,5 km lang rundstrækning med start og mål i Kalundborg, som skal gennemkøres otte gange. Det er første gang, vi afvikler en etape som et rundstrækningsløb, og det vil stille store krav til rytterne. Allerede efter 1 km skal Møllebakken forceres, og ude på Røsnæs venter der en 3,5 km meget smal og kuperet landevej. Kort efter er det den stejle Bøgebakke, der tager imod. Finalen ind mod mål er på flad vej ind ad Kystvejen, der til gengæld er helt åben, hvis det blæser. Otte omgange giver i alt 156 km, en kort og intens etape, der helt sikkert vil byde på masser af godt væddeløb. Opløbet er i Vestre Havneplads, hvor Casper Pedersen i 2017 vandt en flot sejr, da han kørte alene hjem til målet.

15. august. 5. etape: Holbæk– Frederiksberg 150 km
Sidste etape starter i Holbæk for at ære verdensmester Mads Pedersen, der startede sin karriere i Holbæk Cykle Ring. Fra byen kører feltet gennem Tølløse, hvor Mads har boet det meste af sit liv. Efter Tølløse bliver vejene mindre og mere kuperede med passage af Soderup, Vester Såby, Abbetved, Gevninge og Lejre. Derefter åbner terrænet sig gennem Gadstrup, Tune, Hedehusene og Sengeløse. Fra Ballerup sættes kursen ind mod Frederiksberg. Den afsluttende rundstrækning er på 5,8 km med Valby Bakke som værste udfordring. Rundstrækningen er forkortet og blevet mere teknisk i finalen, og Gl. Kongevej er nu igen en del af ruten. Der sluttes af med 10 omgange, og der er som altid på Frederiksberg Allé lagt op til en flot og festlig finale på PostNord Danmark Rundt.

De fem ruter er til sammen 876 km.

 

Comments are closed.