Niklas Larsen vinder PostNord Danmark Rundt 2019

Sprinteren Tim Merlier kørte først over stregen på Frederikberg Allé på løbets sidste etape, men det ændrede ikke ved Niklas Larsens førsteplads i det samlede klassement. Den kun 22-årige Coloquick-rytter har kørt et fantastisk løb og kunne i dag stille sig øverst på podiet og iføre sig den blå førertrøje. 

Niklas Larsen udtrykte fra podiet at han havde helt ondt i kæberne af at smile. Den unge rytter har i den grad noget at smile over, da han slutter med både førertrøjen samt ungdomstrøjen. Den samlede top tre er således dansk i år med en andenplads til Jonas Vingegaard fra Team Jumbo-Visma og en trejdeplads til Rasmus Quaade fra det danske hold Riwal Readynez Cycling Team.


Tim Merlier igen hurtigst

Undervejs på etapen var et udbrud på syv ryttere afsted med flere danskere, men de blev hentet af feltet inden det var tid til sidste omgang på rundstrækningen på Frederiksberg. Derfor blev det som forventet en spurt, der afgjorde vinderen af 5. etape. Belgiske Tim Merlier fra holdet Corendon-Circus var på forhånd en af favoritterne til at tage sejren, og det overraskede ingen, da han med fuld fart kom bagfra og snuppede etapesejren. Sidste år vandt han både 3. og 5. etape i PostNord Danmark Rundt, og i år kunne han igen rulle først over stregen på ikoniske Frederiksberg Allé.

 

Øvrige navne
Jasper De Buyst endte med pointtrøjen, som han fik på efter gårsdagens etape.
Norske Fridtjof Røinås beholdte ligeledes bakketrøjen.
Tyske Martin Salmon vandt dagens fightertrøjer, for at være den rytter der gennem etapen har vist den mest initiativrige og offensive kørsel. Den samlede vinder af fightertrøjen blev dog, ikke overraskende, norske Torstein Træen, som har haft trøjen på de sidste to dage.

Resten af resultaterne kan ses på: live.postnorddanmarkrundt.dk

 

 

 

Comments are closed.