Nyheder

Løbsreferat: Michael Valgren vinder PostNord Danmark Rundt 2016

For anden gang i PostNord Danmark Rundts historie slutter tre danskere på podiet: Michael Valgren, Magnus Cort og Mads Würtz Schmidt.
Af Grethe-Birgitte Friis Jakobsen

5. og sidste etape af PostNord Danmark Rundt 2016 bringer over 185 km feltet fra Karrebæksminde til Frederiksberg, hvor de skal køre 10 omgange på en 6,7 km lang rundstrækning. Sidste etape kan både byde på ren champagnekørsel eller være rammen for den afgørende dyst om pladserne i toppen af klassementet. Det sidste er tilfældet i år, hvor Michael Valgren, Tinkoff, har 12 sek. ned til Magnus Cort, Team PostNord Danmark. Og på tredjepladsen, 56 sek. efter, ligger Mads Würtz Schmidt, Virto Pro-Veloconcept, som vil kæmpe 120 pct. for at komme endnu højere op på podiet.

Kl. 12.00 bliver rytterne sendt ud på de afgørende kilometer, og der er blæst til angreb fra start. Blandet andet forsøger indehaveren af Changing Diabetes Bakketrøjen, Nicolai Brøchner, Riwal Platform Cycling, forgæves at komme væk for at hente yderligere point i forsvaret af sin trøje på dagens fire bakkespurter – den første efter 30,6 km.

Efter 28 km har 6 mand fået hul til feltet. Det er Kasper Asgren, Virtu Pro-Veloconcept, Simone Velasco, Bardiani-CSR, Alex Rasmussen, Coloquick Cult, Mads Pedersen, Stölting Service Group, Frederik Backaert, Wanty-Groupe Gobert, og Tom Leezer, LottoNL-Jumbo.  Deres udflugt er dog kort og hektisk, for nede i feltet angribes lystigt. Forude venter dagens første Riwal Pointspurt ved 67,8 km mærket. Tinkoff er fremme, og det samme er Team PostNord Danmark. Magnus Cort, som kører for det danske national team og ligger nr. 2 i det samlede klassement, har punktering, men får det hurtigt fikset og returnerer til feltet. Han vinder spurten foran Daniele Benatti og Michael Valgren, Tinkoff.

Angrebene i feltet fortsætter, og trinvis lykkes det syv mand at skabe en frontgruppe, som med 91 km til mål har 1,44 ned til feltet. I gruppen sidder Lars Boom, Astana, Rasmus Guldhammer, Stölting Service Group, Brian van Goethem, Roompot Oranje Peleton, Aimé de Gent, Topsport Vlaanderen, Tom Leezer, LottoNL-Jumbo, Alessandro Tonelli, Bardiani-CSF, og Jonas Vingegaard Rasmussen, Coloquick Cult. De syv krydser som de første målstregen på Frederiksberg Allé og feltet – med Tinkoff i front – følger 1,12 efter.

Forude venter 10 omgange på den 6,7 km lange rundstrækning, hvor der skal køres tre Changing Diabetes Bakkespurter og en Riwal pointspurt. De gent tager max. point i alle bakkespurterne og vinder hermed bakketrøjen til evigt eje. Feltet spiser stille af udbrydernes forspring, der er på 41 sek. med 41 km igen.

Med 33,5 km til mål skal der køres pointspurt. Nede i feltet er der massen og skubben mellem Team PostNord og Tinkoff, som begge er interesseret i point til deres ryttere på podiet. Men de er kommet for sent i gang med arbejdet, for oppe foran er det frontgruppen, som løber med alle spurtpointene. Så det er fortsat Valgren, der ligger til at blive løbets vinder med Cort på andenpladsen.

Med 28 km igen er der 35 sek. op til frontgruppen. I feltet har Virtu Pro-Veloconcept med løbets nr. 3, Mads Würtz Schmidt, sat sig i spids, men alligevel øges afstand til udbryderne til 42 sek. over de næste kilometer. Afstanden bølger frem og tilbage

Med 19,3 resterende kilometer og halvt oppe ad Valby Bakke forsøger Lars Boom og Alessandro Tonelli, Bardiani-CSF, at stikke fra frontgruppen. Det lykkes, og de får hurtigt 50 sek. til feltet. LottoNL-Jumbo har sat sig frem i feltet, og med 11 km til mål er udbruddet hentet, og to kilometer senere er også Boom og Tonelli indfanget.

Der er lagt op til massespurt, og den vindes af Phil Bauhaus, Bora Argon, med Moreno Hofland, Team LottoNL-Jumbo, og Daniele Bennati, Tinkoff, på de to næste pladser.

Top 3 i klassementet i PostNord Danmark Rundt 2016

  1. Michael Valgren, Team Tinkoff
  2. Magnus Cort, Team PostNord Danmark
  3. Mads Würtz Schmidt, Virtu Pro – Veloconcept

Det er anden gang i historien, at der slutter tre danskere på podiet i løbet. Første gang var i 1987.

 

 

Previous Post
31. juli 2016
Next Post
31. juli 2016

Comments are closed.

Del dit #PNDKR17

  • 16 hold er klar til #PNDKR17 🇩🇰 #danmarkrundt #tourofdenmark #dkrundt #drdkrundt #vielskercykelsport

@treksegafredo 🇺🇸
@teamsunweb 🇩🇪
@proteamastana 🇰🇿
@teamdirectenergieofficiel 🇫🇷
@teamcofidis 🇫🇷
@teamwantygobert 🇧🇪
@bhsalmeborgbornholm 🇩🇰
@teamcoloquickcult 🇩🇰
@riwalplatformcyclingteam 🇩🇰
@giantcastelli 🇩🇰
@teamveloconcept 🇩🇰
@danmarkscykleunion 🇩🇰
@bardiani_csf 🇮🇹
@roompotnederlandseloterij 🇳🇱
@teamsvb 🇧🇪
@teamnovonordisk 🇺🇸
  • Team Novo Nordisk kører igen i år med i #PNDKR17 🇩🇰️ 🇭🇲️️🇺🇸🇪🇸🇫🇮️🇮🇹️🇳🇱️
Seks nationaliteter er på holdkortet, og ifølge holdets General Manager Vassili Davidenko, stiller det amerikanske mandskab til start med deres stærkest mulige hold: – De seneste år har vi måtte fordele vores stærkeste ryttere mellem PostNord Danmark Rundt og løb på hjemmebanen i USA. Men med dette års flytning af løbet til september, kan vi stille med vores stærkest mulige hold.

Spanske David Lozano glæder sig till gensynet med Danmark og de danske cykelfans: – Vi sætter altid cirkel omkring PostNord Danmark Rundt, så snart vi ser kalenderen. Vi er motiverede og forberedte, for når vi kommer til Danmark, vil vi gerne vise det bedste vi kan. Vi møder så mange mennesker undervejs i løbet, som støtter holdets projekt og vores unikke program. 
Læs mere om holdets forventninger til løbet og gensynet med Danmark på www.postnorddanmarkrundt.dk 
#changingdiabetes #teamnovonordisk
#danmarkrundt #dkrundt
  • Nedtællingen er i gang. Den 27. udgave af PostNord Danmark Rundt indledes fra Frederiksberg Rådhus om 50 dage, tirsdag den 12. september.🇩🇰️ #PNDKR17 🇩🇰️ #dkrundt #danmarkrundt 
#unitedcycling
 #poc #argon18 
#skodadanmark #ungdomstrøjen
  • I dag har vi skudt #PNDKR17 🇩🇰 optakt om @bhsalmeborgbornholm til @tv2bornholm // @tv2.lorry foran Frederiksberg Rådhus, hvor løbet i år indledes. 
Vi glæder os til den 12. september #bhsalmeborgbornholm #tourtv2 #cyklingdk #frederiksberg
  • @reedtz1974 er i disse uger, hver aften, aktuel med #aftentour på @DR1tv under #TDF2017 🇫🇷 Det samme er han og resten af DR-holdet igen til september, når #PNDKR17 sendes live fra kilometer 0 på dr.dk og DR1 
Hvis du heller ikke kan vente, kan du se se masser af højdepunkter fra sidste års udgave af løbet på /www.dr.dk/sporten/cykling/postnord-danmark-rundt

#drdintour #drsporten #dkcykling #vielskercykelsport #drdkrundt
  • Rejsebureauet @Sunweb.dk er ny sponsor for bakketrøjen i PostNord Danmark Rundt. - Med Sunwebs engagement i løbet vil vi bidrage til festen for alle tilskuerne, der følger PostNord Danmark Rundt. Vi kommer til at lave konkurrencer i både start- og målområde, udlodde charterrejser, skirejser og præmier fra vores World Tour-hold, Team Sunweb. Og så vil vi selvfølgelig sørge for, at der bliver fest ved bakkespurterne ude på ruten, siger Country Manager hos Sunweb, Deniz Jensen.

Første gang rytterne i årets PostNord Danmark Rundt skal køre om point til Sunweb bakketrøjen er på 1. etape fra Frederiksberg til Kalundborg. Her ligger de første point i bakkekonkurrencen og venter på toppen af Asnæs Indelukke efter små 90 kilometer. I alt 15 bakkespurter venter rytterne i årets løb.

#PNDKR17 🇩🇰️🇳🇱️ #sunwebdk #creatingmemories #cyklingdk #vielskercykelsport

Del dit #PNDKR17