Nyheder

Løbsreferat: Michael Valgren vinder PostNord Danmark Rundt 2016

For anden gang i PostNord Danmark Rundts historie slutter tre danskere på podiet: Michael Valgren, Magnus Cort og Mads Würtz Schmidt.
Af Grethe-Birgitte Friis Jakobsen

5. og sidste etape af PostNord Danmark Rundt 2016 bringer over 185 km feltet fra Karrebæksminde til Frederiksberg, hvor de skal køre 10 omgange på en 6,7 km lang rundstrækning. Sidste etape kan både byde på ren champagnekørsel eller være rammen for den afgørende dyst om pladserne i toppen af klassementet. Det sidste er tilfældet i år, hvor Michael Valgren, Tinkoff, har 12 sek. ned til Magnus Cort, Team PostNord Danmark. Og på tredjepladsen, 56 sek. efter, ligger Mads Würtz Schmidt, Virto Pro-Veloconcept, som vil kæmpe 120 pct. for at komme endnu højere op på podiet.

Kl. 12.00 bliver rytterne sendt ud på de afgørende kilometer, og der er blæst til angreb fra start. Blandet andet forsøger indehaveren af Changing Diabetes Bakketrøjen, Nicolai Brøchner, Riwal Platform Cycling, forgæves at komme væk for at hente yderligere point i forsvaret af sin trøje på dagens fire bakkespurter – den første efter 30,6 km.

Efter 28 km har 6 mand fået hul til feltet. Det er Kasper Asgren, Virtu Pro-Veloconcept, Simone Velasco, Bardiani-CSR, Alex Rasmussen, Coloquick Cult, Mads Pedersen, Stölting Service Group, Frederik Backaert, Wanty-Groupe Gobert, og Tom Leezer, LottoNL-Jumbo.  Deres udflugt er dog kort og hektisk, for nede i feltet angribes lystigt. Forude venter dagens første Riwal Pointspurt ved 67,8 km mærket. Tinkoff er fremme, og det samme er Team PostNord Danmark. Magnus Cort, som kører for det danske national team og ligger nr. 2 i det samlede klassement, har punktering, men får det hurtigt fikset og returnerer til feltet. Han vinder spurten foran Daniele Benatti og Michael Valgren, Tinkoff.

Angrebene i feltet fortsætter, og trinvis lykkes det syv mand at skabe en frontgruppe, som med 91 km til mål har 1,44 ned til feltet. I gruppen sidder Lars Boom, Astana, Rasmus Guldhammer, Stölting Service Group, Brian van Goethem, Roompot Oranje Peleton, Aimé de Gent, Topsport Vlaanderen, Tom Leezer, LottoNL-Jumbo, Alessandro Tonelli, Bardiani-CSF, og Jonas Vingegaard Rasmussen, Coloquick Cult. De syv krydser som de første målstregen på Frederiksberg Allé og feltet – med Tinkoff i front – følger 1,12 efter.

Forude venter 10 omgange på den 6,7 km lange rundstrækning, hvor der skal køres tre Changing Diabetes Bakkespurter og en Riwal pointspurt. De gent tager max. point i alle bakkespurterne og vinder hermed bakketrøjen til evigt eje. Feltet spiser stille af udbrydernes forspring, der er på 41 sek. med 41 km igen.

Med 33,5 km til mål skal der køres pointspurt. Nede i feltet er der massen og skubben mellem Team PostNord og Tinkoff, som begge er interesseret i point til deres ryttere på podiet. Men de er kommet for sent i gang med arbejdet, for oppe foran er det frontgruppen, som løber med alle spurtpointene. Så det er fortsat Valgren, der ligger til at blive løbets vinder med Cort på andenpladsen.

Med 28 km igen er der 35 sek. op til frontgruppen. I feltet har Virtu Pro-Veloconcept med løbets nr. 3, Mads Würtz Schmidt, sat sig i spids, men alligevel øges afstand til udbryderne til 42 sek. over de næste kilometer. Afstanden bølger frem og tilbage

Med 19,3 resterende kilometer og halvt oppe ad Valby Bakke forsøger Lars Boom og Alessandro Tonelli, Bardiani-CSF, at stikke fra frontgruppen. Det lykkes, og de får hurtigt 50 sek. til feltet. LottoNL-Jumbo har sat sig frem i feltet, og med 11 km til mål er udbruddet hentet, og to kilometer senere er også Boom og Tonelli indfanget.

Der er lagt op til massespurt, og den vindes af Phil Bauhaus, Bora Argon, med Moreno Hofland, Team LottoNL-Jumbo, og Daniele Bennati, Tinkoff, på de to næste pladser.

Top 3 i klassementet i PostNord Danmark Rundt 2016

  1. Michael Valgren, Team Tinkoff
  2. Magnus Cort, Team PostNord Danmark
  3. Mads Würtz Schmidt, Virtu Pro – Veloconcept

Det er anden gang i historien, at der slutter tre danskere på podiet i løbet. Første gang var i 1987.

 

 

Previous Post
31. juli 2016
Next Post
31. juli 2016

Comments are closed.

Del dit #PNDKR17

  • #PNDKR18 🇩🇰 køres 1.-5. august. Seksmandshold skal gøre deltagelsen af flere World Tour-hold mulig #tourofdenmark – Da vi flyttede løbet til september måned i år, vidste vi godt, at det sandsynligvis ikke ville blive sommer som det kan være i august. Men ingen kunne forudsige, at vi ville få så store mængder regn og blæst som vi fik under løbet i år. Næste år er vi tilbage i starten af august, forhåbentligt hånd i hånd med en god dansk sommeruge. – Vi er allerede nu ude med invitationer, og vores målsætning er at samle et meget stærkt felt bestående af i alt 20 hold, hvoraf en tredjedel af holdene er World Tour-mandskaber. 
Læs mere på www.postnorddanmarkrundt.dk 
#vielskercykelsport #cyklingdk
  • #PNDKR17 🇩🇰 #chaingingdiabetes
  • Ydmyghed fanget i ét billede 🙏

Lørdag sikrede Mads Pedersen sig den samlede sejr i #PNDKR17 - som den yngste nogensinde. 
På vej til podiet omfavnede den bare 21 år unge dansker sin noget ældre tidligere holdkammerat Michael Reihs (Team Virtu Cycling). "Tak Michael. Tak for alt du har lært mig", sagde den danske mester til Reihs, der med gennemførelsen af PostNord Danmark Rundt nu har gennemført løbet 16. gange. Det er rekord.

Ønsk Reihs alt mulig held og lykke videre i tilværelsen - etapen lørdag var den 38-årige dansker sidste professionelle cykelløb. Tak Michael! 
#vielskercykelsport
📸 Thomas Sjørup #PNDKR17 🇩🇰️
  • Ann har sendt os det her billede fra lørdagens 5. etape fra Ebeltoft til Aarhus. 
Billedet er taget fra Restaurant Støvlen i Ebeltoft. "Ret sjovt at sidde på restaurant og se cykelløb 😎 Fortsat godt løb" skriver Ann Bischoff-Jensen fra #Aarhus. Tak Ann, derfor laver vi cykelløb #vielskercykelsport #PNDKR17 🇩🇰
  • #PNDKR17 🇩🇰️ Vi kom ud i blæsevejr under årets løb, men som bekendt aftager storme over tid. Der et yndigt land - også i september🙏 #vielskercykelsport 📸 @dronops.productions
  • Samlet vinder af #postnorddanmarkrundt 2017 Mads Pedersen! #PNDKR17 🇩🇰

Del dit #PNDKR17