Løbsreferat: Michael Valgren vinder PostNord Danmark Rundt 2016

For anden gang i PostNord Danmark Rundts historie slutter tre danskere på podiet: Michael Valgren, Magnus Cort og Mads Würtz Schmidt.
Af Grethe-Birgitte Friis Jakobsen

5. og sidste etape af PostNord Danmark Rundt 2016 bringer over 185 km feltet fra Karrebæksminde til Frederiksberg, hvor de skal køre 10 omgange på en 6,7 km lang rundstrækning. Sidste etape kan både byde på ren champagnekørsel eller være rammen for den afgørende dyst om pladserne i toppen af klassementet. Det sidste er tilfældet i år, hvor Michael Valgren, Tinkoff, har 12 sek. ned til Magnus Cort, Team PostNord Danmark. Og på tredjepladsen, 56 sek. efter, ligger Mads Würtz Schmidt, Virto Pro-Veloconcept, som vil kæmpe 120 pct. for at komme endnu højere op på podiet.

Kl. 12.00 bliver rytterne sendt ud på de afgørende kilometer, og der er blæst til angreb fra start. Blandet andet forsøger indehaveren af Changing Diabetes Bakketrøjen, Nicolai Brøchner, Riwal Platform Cycling, forgæves at komme væk for at hente yderligere point i forsvaret af sin trøje på dagens fire bakkespurter – den første efter 30,6 km.

Efter 28 km har 6 mand fået hul til feltet. Det er Kasper Asgren, Virtu Pro-Veloconcept, Simone Velasco, Bardiani-CSR, Alex Rasmussen, Coloquick Cult, Mads Pedersen, Stölting Service Group, Frederik Backaert, Wanty-Groupe Gobert, og Tom Leezer, LottoNL-Jumbo.  Deres udflugt er dog kort og hektisk, for nede i feltet angribes lystigt. Forude venter dagens første Riwal Pointspurt ved 67,8 km mærket. Tinkoff er fremme, og det samme er Team PostNord Danmark. Magnus Cort, som kører for det danske national team og ligger nr. 2 i det samlede klassement, har punktering, men får det hurtigt fikset og returnerer til feltet. Han vinder spurten foran Daniele Benatti og Michael Valgren, Tinkoff.

Angrebene i feltet fortsætter, og trinvis lykkes det syv mand at skabe en frontgruppe, som med 91 km til mål har 1,44 ned til feltet. I gruppen sidder Lars Boom, Astana, Rasmus Guldhammer, Stölting Service Group, Brian van Goethem, Roompot Oranje Peleton, Aimé de Gent, Topsport Vlaanderen, Tom Leezer, LottoNL-Jumbo, Alessandro Tonelli, Bardiani-CSF, og Jonas Vingegaard Rasmussen, Coloquick Cult. De syv krydser som de første målstregen på Frederiksberg Allé og feltet – med Tinkoff i front – følger 1,12 efter.

Forude venter 10 omgange på den 6,7 km lange rundstrækning, hvor der skal køres tre Changing Diabetes Bakkespurter og en Riwal pointspurt. De gent tager max. point i alle bakkespurterne og vinder hermed bakketrøjen til evigt eje. Feltet spiser stille af udbrydernes forspring, der er på 41 sek. med 41 km igen.

Med 33,5 km til mål skal der køres pointspurt. Nede i feltet er der massen og skubben mellem Team PostNord og Tinkoff, som begge er interesseret i point til deres ryttere på podiet. Men de er kommet for sent i gang med arbejdet, for oppe foran er det frontgruppen, som løber med alle spurtpointene. Så det er fortsat Valgren, der ligger til at blive løbets vinder med Cort på andenpladsen.

Med 28 km igen er der 35 sek. op til frontgruppen. I feltet har Virtu Pro-Veloconcept med løbets nr. 3, Mads Würtz Schmidt, sat sig i spids, men alligevel øges afstand til udbryderne til 42 sek. over de næste kilometer. Afstanden bølger frem og tilbage

Med 19,3 resterende kilometer og halvt oppe ad Valby Bakke forsøger Lars Boom og Alessandro Tonelli, Bardiani-CSF, at stikke fra frontgruppen. Det lykkes, og de får hurtigt 50 sek. til feltet. LottoNL-Jumbo har sat sig frem i feltet, og med 11 km til mål er udbruddet hentet, og to kilometer senere er også Boom og Tonelli indfanget.

Der er lagt op til massespurt, og den vindes af Phil Bauhaus, Bora Argon, med Moreno Hofland, Team LottoNL-Jumbo, og Daniele Bennati, Tinkoff, på de to næste pladser.

Top 3 i klassementet i PostNord Danmark Rundt 2016

 1. Michael Valgren, Team Tinkoff
 2. Magnus Cort, Team PostNord Danmark
 3. Mads Würtz Schmidt, Virtu Pro – Veloconcept

Det er anden gang i historien, at der slutter tre danskere på podiet i løbet. Første gang var i 1987.

 

 

No Comments
Previous Post
31. juli 2016
Next Post
31. juli 2016

Comments are closed.

Del dit #PNDKR18

 • Australske Simon Gerrans har siden 2001 kørt professionelt væddeløb. I 2011 vandt han [Post] Danmark Rundt samlet bare 9 sekunder foran Daniele Bennati og Michael Mørkøv. 
Gerrans vandt ingen etaper undervejs, men blev toer på Kongeetapen fra #aarhus til #vejle  Kan I huske hvem der vandt etapen?

Happy Birthday @simongerrans 🇦🇺 🇩🇰 from Tour of Denmark 
____________________________

Mange flere fødselsdagshilsener og PostNord Danmark Rundt-minder er på vej her på løbets Instagram #PNDKR18 #vielskercykelsport #unitedcycling
 • 🇮🇱 @israelcyclingacademy will this year participate in the Tour of Denmark August 1-5. Can't wait to welcome you #yallaAcademy #peaceambassador 🔜 #PNDKR18 🇩🇰 #unitedcycling #tourofdenmark #drdkrundt #dkrundt #vielskercykelsport
 • Michael Reihs har, flest af alle nogensinde, gennemført [PostNord] Danmark Rundt 16 gange. I dag fylder den nyligt pensionerede rytter 39 år. Tillykke @m.reihs fra @postnorddkrundt 🇩🇰 Reihs deltog første gang i Danmarks største etapeløb i 2001. Siden har han kun misset 2013-udgaven af løbet. 
På billedet lykkeønsker Reihs sin tidligere unge lærling, @pedersen__mads med den samlede sejr i #PNDKR17 
I dag er den bundsolide og sympatiske ex-rytter Club Manager hos Virtu Business Club #virtubusinessclub @teamvirtucycling #vielskercykelsport #tourofdenmark #sporteventDK #drdkrundt #cyklingdk #dkrundt #danmarkrundt #drdkrundt #danmarkscykleunion #PNDKR18 🇩🇰
 • Nedtællingen er i gang. 100 dage til cykelløb, smil, gode og glade dag rundt om i det danske land. 785 kilometer venter rytterne fra #aalborg i nord til #frederiksberg Allé i øst #PNDKR18 🇩🇰 💙 👍 
1.-5. august 
1. etape: Aalborg – Aalborg 
2. etape: Viborg – Vejle 
3. etape: Næstved – Vordingborg 
4. etape: Nykøbing Falster 
5. etape: Faxe – Frederiksberg 
#vielskercykelsport #tourofdenmark #sporteventDK #skodadanmark #drdkrundt #cyklingdk #julemærkefonden #postnord #dkrundt #danmarkrundt #drdkrundt #changingdiabetes #novonordisk #glæde #smil #sportstiming #schmidtsradio #skoda #welovecycling #danmarkscykleunion #unitedcycling #cyklingdk @aalborg_kommune @vejlekommuneofficiel @maerknaestved @unitedcycling
 • KÆMPE tillykke til @valgrenmichael (@proteamastana) og dansk cykelsport med sejren i Amstel Gold Race. 
Med sejren i et af cykelsportens største endagsløb har Valgren nu to World Tour- sejre: Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad - begge i 2018. I 2014 og 2016 vandt Valgren PostNord Danmark Rundt samlet 🔜 #PNDKR18 🇩🇰 💙👍 #vielskercykelsport #tourofdenmark #sporteventDK #skodadanmark #drdkrundt #cyklingdk #danmarkscykleunion #unitedcycling #cyklingdk
 • Kan I huske de her tre fightere? Simon, Niklas og Tobias gennemførte i 2017 #velgørenhedsløbet sammen med hundredvis af cykelmotionister ifm. #postnorddanmarkrundt 🇩🇰 Den 5. august køres løbet igen - på samme etape/rute som profferne. 5. etape fra #faxe til #frederiksberg. Og selvfølgelig til fordel for @julemaerket

Julemærkefonden står bag Velgørenhedsløbet og dit deltagergebyr går ubeskåret til julemærkehjemmene. Det er @danmarkscykleunion og PostNord Danmark der for femte gang i samarbejde har gjort det muligt for glade cykelmotionister at få en helt unik oplevelse. ... I over 100 år har Julemærkehjemmene hjulpet udsatte børn i Danmark. I starten var udfordringen tuberkulose. I dag er der fokus på børn, der hver dag lever med mobning, ensomhed, lavt selvværd – og for manges vedkommende overvægt. På Julemærkehjemmene får børn hjælp til at vende mistrivsel til en glad barndom med venner, fornyet selvværd og en sund livsstil.

#postnorddanmark #postnord #julemærkefonden #fællesskab #unitedcycling #PNDKR18 🇩🇰

Del dit #PNDKR18