Nyheder

Løbsreferat: Michael Valgren vinder PostNord Danmark Rundt 2016

For anden gang i PostNord Danmark Rundts historie slutter tre danskere på podiet: Michael Valgren, Magnus Cort og Mads Würtz Schmidt.
Af Grethe-Birgitte Friis Jakobsen

5. og sidste etape af PostNord Danmark Rundt 2016 bringer over 185 km feltet fra Karrebæksminde til Frederiksberg, hvor de skal køre 10 omgange på en 6,7 km lang rundstrækning. Sidste etape kan både byde på ren champagnekørsel eller være rammen for den afgørende dyst om pladserne i toppen af klassementet. Det sidste er tilfældet i år, hvor Michael Valgren, Tinkoff, har 12 sek. ned til Magnus Cort, Team PostNord Danmark. Og på tredjepladsen, 56 sek. efter, ligger Mads Würtz Schmidt, Virto Pro-Veloconcept, som vil kæmpe 120 pct. for at komme endnu højere op på podiet.

Kl. 12.00 bliver rytterne sendt ud på de afgørende kilometer, og der er blæst til angreb fra start. Blandet andet forsøger indehaveren af Changing Diabetes Bakketrøjen, Nicolai Brøchner, Riwal Platform Cycling, forgæves at komme væk for at hente yderligere point i forsvaret af sin trøje på dagens fire bakkespurter – den første efter 30,6 km.

Efter 28 km har 6 mand fået hul til feltet. Det er Kasper Asgren, Virtu Pro-Veloconcept, Simone Velasco, Bardiani-CSR, Alex Rasmussen, Coloquick Cult, Mads Pedersen, Stölting Service Group, Frederik Backaert, Wanty-Groupe Gobert, og Tom Leezer, LottoNL-Jumbo.  Deres udflugt er dog kort og hektisk, for nede i feltet angribes lystigt. Forude venter dagens første Riwal Pointspurt ved 67,8 km mærket. Tinkoff er fremme, og det samme er Team PostNord Danmark. Magnus Cort, som kører for det danske national team og ligger nr. 2 i det samlede klassement, har punktering, men får det hurtigt fikset og returnerer til feltet. Han vinder spurten foran Daniele Benatti og Michael Valgren, Tinkoff.

Angrebene i feltet fortsætter, og trinvis lykkes det syv mand at skabe en frontgruppe, som med 91 km til mål har 1,44 ned til feltet. I gruppen sidder Lars Boom, Astana, Rasmus Guldhammer, Stölting Service Group, Brian van Goethem, Roompot Oranje Peleton, Aimé de Gent, Topsport Vlaanderen, Tom Leezer, LottoNL-Jumbo, Alessandro Tonelli, Bardiani-CSF, og Jonas Vingegaard Rasmussen, Coloquick Cult. De syv krydser som de første målstregen på Frederiksberg Allé og feltet – med Tinkoff i front – følger 1,12 efter.

Forude venter 10 omgange på den 6,7 km lange rundstrækning, hvor der skal køres tre Changing Diabetes Bakkespurter og en Riwal pointspurt. De gent tager max. point i alle bakkespurterne og vinder hermed bakketrøjen til evigt eje. Feltet spiser stille af udbrydernes forspring, der er på 41 sek. med 41 km igen.

Med 33,5 km til mål skal der køres pointspurt. Nede i feltet er der massen og skubben mellem Team PostNord og Tinkoff, som begge er interesseret i point til deres ryttere på podiet. Men de er kommet for sent i gang med arbejdet, for oppe foran er det frontgruppen, som løber med alle spurtpointene. Så det er fortsat Valgren, der ligger til at blive løbets vinder med Cort på andenpladsen.

Med 28 km igen er der 35 sek. op til frontgruppen. I feltet har Virtu Pro-Veloconcept med løbets nr. 3, Mads Würtz Schmidt, sat sig i spids, men alligevel øges afstand til udbryderne til 42 sek. over de næste kilometer. Afstanden bølger frem og tilbage

Med 19,3 resterende kilometer og halvt oppe ad Valby Bakke forsøger Lars Boom og Alessandro Tonelli, Bardiani-CSF, at stikke fra frontgruppen. Det lykkes, og de får hurtigt 50 sek. til feltet. LottoNL-Jumbo har sat sig frem i feltet, og med 11 km til mål er udbruddet hentet, og to kilometer senere er også Boom og Tonelli indfanget.

Der er lagt op til massespurt, og den vindes af Phil Bauhaus, Bora Argon, med Moreno Hofland, Team LottoNL-Jumbo, og Daniele Bennati, Tinkoff, på de to næste pladser.

Top 3 i klassementet i PostNord Danmark Rundt 2016

 1. Michael Valgren, Team Tinkoff
 2. Magnus Cort, Team PostNord Danmark
 3. Mads Würtz Schmidt, Virtu Pro – Veloconcept

Det er anden gang i historien, at der slutter tre danskere på podiet i løbet. Første gang var i 1987.

 

 

No Comments
Previous Post
31. juli 2016
Next Post
31. juli 2016

Comments are closed.

Del dit ##PNDKR17

 • Han er det mest vindende rytter i PostNord Danmark Rundt-historien, med tre samlede sejre i 2008, 2009 og 2010. 
I dag vekslede han sejrene på hjemmebanen til karrierens største triumf. En samlet sejr i Critérium du Dauphiné. 🇫🇷 KÆMPE tillykke @jakobfuglsang_official fra hele familien PostNord Danmark Rundt #PNDKR17 🇩🇰
#dauphine #vielskercykelsport
 • Countdown. Om 100 dage sendes #PNDKR17 🇩🇰 feltet afsted fra Frederiksberg Rådhus. 750 kilometer og fire dage senere rammer rytterne og løbets førertrøjer #Aarhus

Hvem håber du at se til start I kampen om den blå #postnord førertrøje, og den hvide #skodadanmark ungdomstrøje?
 • 🇺🇸🇩🇪🇰🇿🇫🇷🇫🇷🇧🇪
Seks stærke Tour de France-mandskaber kører med i #PNDKR17 🇩🇰 til september. - Det vil være helt vildt stort, at vinde sit hjemlands største cykelløb, siger amerikanske @treksegafredo's bare 21-årige dansker, Mads Pedersen. 📖 Danmark Rundt blev først gang afviklet i 1985. Siden har @jakobfuglsang_official som den eneste rytter vundet løbet samlet tre gange. Fuglsang kører for @proteamastana, hvor også den forsvarende og dobbelte vinder, @valgrenmichael, og rytteren med flest etapesejre (9) gennem tiderne, @mattibreschel, samt Jesper Hansen kører. 
Også på @teamsunweb holdet er der dansk islæt ved Søren Kragh Andersen. 
#PNDKR17 #drdkrundt #skodadanmark #schmidtsradio #julemærkefonden
 • Den 12. september skydes #PNDKR17 🇩🇰 igang fra Frederiksberg Rådhus. Fire dage senere kører vi i mål i Aarhus.

Hvilke hold og ryttere håber du på bliver præsenteret foran Rådhuset inden start? 
#drdkrundt #frederiksberg #copenhagen #visitdenmark
 • #throwbackthursday
Han har rekorden med flest antal etapesejre i PostNord Danmark Rundt(9), rekorden med antal dage i løbets førertrøje, samt rekorden med antal sejre i pointkonkurrencen (2008, 2009 og 2010 og 2015). På søndag har @mattibreschel meldt sig som førstehjælper til den dobbelte PostNord Danmark Rundt-vinder og @proteamastana kaptajn @valgrenmichael  i klassikeren @amstelgoldrace 
Alt det bedste til jer begge fra @postnorddkrundt!
#PNDKR17 #vielskercykelsport #drdkrundt
 • #throwbackthursday
Det er klassikertid i disse uger i Europa. Husker du Hennie Kuiper?

I 1986 blev etapeløbet Danmark Rundt kørt for anden gang. Ti hold med hver seks ryttere var på startlisten. Dengang startede løbet med en prolog, inden syv etaper inklusiv en enkeltstart ventede. 
På startlisten var blandt andre hollandske Hennie Kuiper, olympisk mester fra 1972, verdensmester fra 1975 og vinder af monumenterne Milano-San Remo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Kuiper gjorde dog ikke det store væsen af sig I Bikuben Danmark Rundt, hvor han sluttede på 18. pladsen. 🚲 📘 
Pst... Vi arbejder på en interaktiv historisk oversigt over alle resultater og de største bedrifter i PostNord Danmark Rundt gennem tiden. Vi glæder os til september!
#PNDKR17 #vielskercykelsport

Del dit #PNDKR17