PostNord Danmark Rundt 2016 indledes med spektakulær etape fra Herning til Esbjerg

Tirsdag blev startby og 1. etape for PostNord Danmark Rundt 2016 præsenteret på et pressemøde i Herning. Den 26. udgave af Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenhed skal indledes med en spektakulær etape fra Herning til Esbjerg.

PostNord Danmark Rundt 2016 skal køres den 27. til 31. juli. Startby bliver en af Danmarks mest klassiske cykelbyer, Herning, hjemby for danske cykelstjerner som Bjarne Riis, Alex Pedersen, Brian Vandborg, Michael og Verner Blaudzun og mange andre, og stedet hvor der hvert år køres GP Herning, og hvor Giro d’Italia startede i 2012.

1. etape af PostNord Danmark Rundt 2016 skal indledes med præsentation af hele feltet på Torvet i den midjyske by. Herfra går det sydpå ad småveje gennem blandt andet Brande, Grindsted, Varde og Ribe. Efter Ribe køres der helt ud til diget ved Vadehavet og den meget smalle bro ved Kammerslusen, der skal passeres inden den hektiske finale på smalle veje langs diget ind mod opløbsbyen Esbjerg. Her er der opløb i Havnegade foran Musikhuset, lige efter bakken på Hulvejen er forceret.

Spektakulær smal bro over Kammerslusen
Det mest spektakulære punkt på den 195 km lange etape er stykket langs Vadehavet, hvor vinden kan spille en helt afgørende rolle, sammen med passagen af den meget smalle bro ved Kammerslusen. I 2011 fik passagen af denne bro afgørende betydning for løbets klassement, da feltet blev splittet, og blandt andre den tredobbelte vinder af løbet, Jakob Fuglsang, tabte afgørende tid.

“Passagen af broen ved Kammerslusen i 2011 skabte virkelig dramatik, og derfor har vi længe gerne ville vende tilbage. Det bliver uden tvivl spektakulært igen. Desuden er jeg rigtig glad for at vi kan starte i cykelbyen Herning, der har en fantastisk cykeltradition, og gennem årene har fostret en imponerende række af store cykelnavne, samt at vi igen har opløb i Esbjerg. I både Herning og Esbjerg er cykelinteressen meget stor, så der er lagt op til en stor cykelfest i begge byer”, udtaler PostNord Danmark Rundt løbsdirektør Jesper Worre.

Herning har meget stærke cykeltraditioner, og derfor er jeg naturligvis glad for, at PostNord Danmark Rundt har valgt at lade næste års løb starte i Herning. Hvert år skaber løbet en folkefest, hvor det kommer frem. Jeg er sikker på, vi i Herning vil kunne leve op til den tradition og skabe de bedste rammer for starten på 2016-udgaven af løbet”, forklarer Hernings borgmester Lars Krarup.

Herning også startby i 1998
Herning lagde også asfalt til Post Danmark Rundt starten i 1998, hvor der blev kørt til Randers, og hvor belgiske Marc Streel, der senere også vandt løbet samlet, sejrede. Desuden var Herning startby for 2. etape i 1995. Her blev der kørt til Aarhus, hvor danske Jesper Skibby vandt.

Det bliver sjette gang, at Esbjerg bliver målby for en PostNord Danmark Rundt landevejs etape. Sidst var i 2011, hvor italienske Sacha Modolo sejrede på en etape, der også blev indledt i Esbjerg. I 2004 sejrede australske Stuart O’Grady i Esbjerg, og i 1997 italienske Nicola Minali, mens det blev belgisk sejr i både 1985 og 1988 ved henholdsvis Dirk Heirweg og Herman Frison. I 1985 var der desuden enkeltstart i Esbjerg, hvor svenske Tommy Prim sejrede.

Blot fem etaper i 2016
På dagens pressemøde i Herning kunne løbsdirektør Jesper Worre desuden løfte sløret for, at der igen i 2016 er finale på løbets kongeetape i Vejle, at løbet igen afsluttes på Frederiksberg samt at der kun køres fem etaper i 2016. Dermed sløjfes den korte formiddagsetape inden enkeltstarten på fjerdedagen. “Dette gør vi både af hensyn til DRs TV-dækning, men også grundet løbets vokseværk, da det er så godt som umuligt at nå at afvikle to etaper på en dag”, forklarer Jesper Worre.

Resten af ruten til PostNord Danmark Rundt 2016 præsenteres på et pressemøde primo marts 2016.

No Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.