Se den foreløbige startliste

Den foreløbige startliste tæller blandt andre den franske sprinter Bryan Coquard, verdensmesteren i cyklecross Wout van Aert, sidste års samlede treer Casper Pedersen og den forsvarende vinder Mads Pedersen.

Bemærk at startlisten opdateres løbende. Officiel og bekræftet startliste følger den 31/7. 

Når den 28. udgave af PostNord Danmark Rundt om en uge starter i Aalborg, bliver det med det med store internationale cykeltalenter og topsprintere på startlisten.

19 hold fra 11 forskellige nationer stiller til start i PostNord Danmark Rundt 2018. Holdene består af seks ryttere.

– Den foreløbige startliste er meget spændende og lovende. Vi har blandt andre den forsvarende vinder med, sidste års samlede treer, og vi har et af international cykelsports største talenter med i form af belgiske Wout van Aert. Med andre ord mønstrer startlisten nogle af fremtidens store stjerner, siger Jesper Worre, der også glæder sig over de deltagende sprinteres niveau:

– Foruden klassementsfavoritterne har vi også en håndfuld topsprintere til start. I Aalborg, Vordingborg og på Frederiksberg bliver det sandsynligvis sprinterafslutninger, hvor favoritterne må være ryttere som franske Bryan Coquard og italienske Andrea Guardini, der tidligere har vundet to etaper i Danmark, siger Jesper Worre.

Stor dansk kvalitet og store ambitioner
– Men med Casper Pedersen og Lasse Norman Hansen til start for Aqua Blue Sport bliver det spændende, om vi overhovedet får en massespurt i eksempelvis Aalborg. Casper viste i hvert fald på sidste års 1. etape, hvordan man kan ryste posen godt og grundigt, selvom etapeprofilen taler til sprinternes fordel. Det var en imponerende flot etapesejr han vandt i Kalundborg, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Om de danske holds chancer i løbet, siger han:

– Noget af det særlige ved et cykelløb på PostNord Danmark Rundts niveau er den duel der opstår mellem de danske kontinentalhold og udlandsprofferne. Sådan har det altid været, men kampen bliver mere og mere tæt. De danske kontinentalhold bliver stærkere år for år.

– Riwal Ceramicspeed, Team Coloquick, Team Virtu Cycling og BHS – Almeborg Bornholm har alle fire hold store ambitioner om klassementet og om at vinde etaper. Ambitionsniveauet og kvaliteten på holdene er tårnhøjt, og det skal den også være. De ser bedre ud end nogensinde, slutter løbsdirektør Jesper Worre.

Aqua Blue Sport kommer til Danmark for at vinde
Blandt de 19 deltagende hold er det irske mandskab Aqua Blue Sport, der stiller til start i løbet for første gang.

Med på holdkortet har irerne blandt andre sidste års samlede treer Casper Pedersen og den tidligere OL-guldvinder i Omnium-disciplinen Lasse Norman Hansen.

– Vi forventer et spændende og smukt løb i den danske sommer. Vores ambition er at vinde sammenlagt med enten Pedersen eller Norman. Vi har et stærkt hold til at beskytte dem, og det vil være et stort resultat for os, hvis vi kan vinde, siger det irske holds danske sportsdirektør, Nicki Sørensen.

Opdatering 27-7-2018 Det polske kontinentalhold Team Hurom kører med som det sidste og 20. hold i dette års PostNord Danmark Rundt. Team Hurom-rytterne kører med startnummer 191-196

 

2018 foreløbig startliste med forbehold for ændringer. Officiel startliste bekræftes 31/7

Comments are closed.

Del dit #PNDKR19

  • Christian er med eget ord en cykeltosse og han glæder sig så meget til dette års PostNord Danmark Rundt, at han og hans familie allerede har fundet deres tilskuerplads ☺️ På vores hjemmeside kan du se detaljerede beskrivelser af alle 5 ruter. Så ved I hvor I kan tage hen og heppe 🚴🏼‍♂️🇩🇰👏🏻
#pndkr19 #cykling #tourofdenmark #dksport
  • På et pressemøde i Silkeborg har vi netop præsenteret de fem etaper i @postnorddkrundt 2019 #pndkr19 🇩🇰 Ses vi til cykelfest? #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Fra kl. 11.00 præsenterer vi i dag, i Silkeborg, PostNord Danmark Rundt løbsruten 2019. Følg med live på feltet.dks Facebook-side #pndkr19 🇩🇰 #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Hundredtusindvis så PostNord Danmark Rundt på DR1. Livesendingen fra 5. etape var det mest sete program på dansk tv i uge 31, målt i antal seertimer. - Når reporterne er ude i landet langs ruten og helikopteren er i luften, bliver cykelløbet også til en fortælling om de landområder, landsbyer, større byer og afkroge af det ganske danske land, som feltet suser forbi. ”Møn er øen”-billederne og byfesten i Råbymagle er lige præcis det, som det her cykelløb også skal være med til at skabe rammerne omkring. Vi skal levere underholdende cykelløb og et sommerpostkort fra Danmark.

#pndkr18 🇩🇰 #dkmedier #vielskercykelsport #unitedcycling #visitdenmark #drdkrundt @drsporten @dr1tv
  • Winner of #tourofdenmark 2018 @woutvanaert 👕 Wout, you are a rockstar in Denmark from now on and ever! #pndkr18 🇩🇰 @snipercycling
  • 119 ryttere blev på flotteste vis sendt afsted fra Faxe Kommune kl. 11.45. 198,8 kilometer venter før vi i eftermiddag kan kåre vinderen af PostNord Danmark Rundt 2018 på Frederiksberg Allé.

Hvem tager trøjerne? #pndkr18 🇩🇰️

Del dit #PNDKR19