Herunder kan du læse om løbets førertrøjer og konkurrencernes regler. Se etaperesultater og få overblik over de samlede klassementer – herunder hvem der er i førertrøjen – på live.postnorddanmarkrundt.dk. Via fanen “Tracking” kan du se hvor på etaperne, at løbets ŠKODA pointspurter og Changing Diabetes bakkespurter er indlagt.

PostNord #førertrøjen
Førertrøjen bæres af den rytter, der har den bedste tid i klassementet (den samlede stilling). Skulle to eller flere ryttere have samme tid i hele minutter og sekunder, ser man først på tidsforskelle ned til 1/100 af et sekund. Er der stadig lighed, tæller rytternes placering(er) på etaperne. På etaperne 1,2,3 og 5 ydes en tidsbonus på henholdsvis 10, 6 og 4 sekunder til de tre første.

 

 

ŠKODA #pointtrøjen
Bæres af den rytter, der har vundet flest point – både ved etapernes afslutning og ved de indlagte ŠKODA pointspurter. 
Ved afslutningen af etaperne 1,2,3, 4 og 5 får de første 12 ryttere point: 15 point til nummer et, 12 til nummer to, 10 til nummer tre, 9 til nummer fire og så videre ned til nummer tolv, der får 1 point. På de indlagte spurter på 1,2,3 og 5. etape er der fem point til nummer et, tre til nummer to og et point til nummer tre. Desuden får de henholdsvis. tre, to og et sekund i bonus til den samlede stilling. I hver af etaperne 1,2,3 og 5 er der indlagt to bonusspurter.

Changing Diabetes #bakketrøjen
Bæres af den rytter, der har vundet flest point på de indlagte bakkespurter. På etaperne 1,2,3 og 5 er der henholdsvis fire, fire, to og fire bakkespurter.
Der kæmpes om 10 point til nummer et, 6 til nummer to, 4 til nummer tre og 2 til nummer fire. Hvis to eller flere ryttere slutte à point, tæller antallet af vundne bakkespurter.

WAOO #ungdomstrøjen
Tilfalder den rytter født i eller efter 1996, der har den bedste tid i klassementet. Regelsættet svarer til reglerne for den blå førertrøje.

 

Julemærkefonden #fightertrøjen
Efter hver etape udpeger et ekspertpanel de fire ryttere, der har vist den mest initiativrige og offensive kørsel og tildeler dem henholdsvis 10, 6, 4 og 2 point. På baggrund af pointgivningen i etaperne 1,2,3 og 5 kåres løbets fighter.

 

 Uno-X #holdkonkurrencen
Holdkonkurrencen udregnes på tid efter hver etape ved sammenlægning af køretiderne for de deltagende holds tre bedst placerede ryttere på etapen. Vinderen af den samlede holdkonkurrence findes efter 5. etape, ved sammenlægning af holdresultaterne på de enkelte etaper. 

 

POSTNORD DANMARK RUNDT
ARRANGERES AF DANMARKS CYKLE UNION