Enkeltstartsruten i Nykøbing Falster er på plads: Et arrangement i trygge hænder

Lørdag den 4. august køres den ofte afgørende enkeltstart i PostNord Danmark Rundt over 19,1 kilometer, med start og mål i Nykøbing Falster. 

På et pressemøde i Aalborg i december 2017 løftede vi sløret for start- og målbyerne i dette års PostNord Danmark Rundt. I denne artikel kigger vi lidt nærmere på enkeltstartsruten. En etape der strækker sig over 19,1 kilometer, med start og mål i Nykøbing Falster.

Se komplet etapebeskrivelse – ruten sving for sving, kilometer for kilometer her
Se hele ruten som GPS-fil her

Løbsdirektøren: Et arrangement i trygge hænder i Guldborgsund Kommune 
Den ofte afgørende enkeltstart i PostNord Danmark Rundt køres i år med start og mål i Nykøbing Falster, lørdag den 4. august. Løbsdirektør Jesper Worre glæder sig til etapen og arrangementet der, ifølge hans egne erfaringer, er i trygge hænder i Guldborgsund Kommune.

– I år 2000 kørte vi enkeltstarten i løbet med start i Nysted og opløb i Nykøbing. Dengang vandt Arturis Kasputis fra Litauen etapen foran blandt andre Andréas Klöden og Rolf Sørensen. Det var et velafviklet arrangement, og jeg kan kun sige, at forberedelserne fra Guldborgsund Kommune tyder på det samme i år. Det er et arrangement i trygge hænder.

– Foruden enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt afvikler Guldborgsund Kommune og Lolland Falster Cykle Klub i samarbejde med Danmarks Cykle Union også DM-ugen i uge 26. De har nok at se til, men jeg er imponeret over, hvor stort et overblik de alligevel udviser, siger løbsdirektøren.

Om selve 2018-enkeltstartsruten, der nu er endeligt bekræftet, siger Jesper Worre:

– Rytterne indleder deres kamp mod uret ved at trille ned ad startrampen på Skovalléen ud for Stadion. Herefter kører de ad rute 271 ud til Nørre Ørslev, hvor 1. mellemtid registreres efter 6,3 km. Herfra kører de videre til Sdr. Kirkeby og Sdr. Vedby og 2. mellemtid, der ligger efter 13,7 km. Finalen går ad Kristiansmindegårdene tilbage til Nykøbing med opløb på Skovalléen lige før Stadion og Godsbanevej.

– I betragtning af at vores etapeløb strækker sig over bare fem dage, er det en pæn lang enkeltstart på 19,1 kilometer, og en enkeltstart, der som i 2000, ligger perfekt til specialisterne. Jeg er ret sikker på, at vi kommer til se store tidsforskelle rytterne imellem, og derfor bliver etapen også afgørende for, hvem der vinder PostNord Danmark Rundt 2018 samlet.

Guldborgsund Kommune: Kom og se verdensklassecykelløb 
I Guldborgsund Kommune, hvor også forberedelserne til de forestående danske mesterskaber i uge 26 er i fuld gang, glæder man sig over den travle kalender.

Om arrangementet den 4. august siger formand for Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse:

– Det her er en helt fantastisk mulighed for at se verdensklassecykelløb lige uden for vores egne vinduer. Jeg glæder mig i den grad over, at PostNord Danmark Rundt skal rulle afsted på Guldborgsunds veje, og så har jeg jo et særligt stort hjerte for enkeltstarter, så jeg glæder mig rigtig meget til den 4. august.

Første rytter sendes af sted ned ad startrampen i Nykøbing Falster ca. kl. 15.00. Sidste rytter starter kl. 17.07. Etapen kan følges live på dr.dk/tv og DR1. Tilskuerne langs ruten kan følge rytternes mellem- og sluttider via løbets webapplikation på live.postnorddanmarkrundt.dk.


 

Tidsplan 4. etape

Første rytter sendes af sted ca. kl. 15.00 fra Skovalléen ud for stadion. Sidste rytter starter kl. 17.07.
Første rytter er i mål ca. kl. 15.25. Sidste rytter krydser målstregen ca. kl. 17.30 på Skovalléen ud for stadion.
Rute Nykøbing Falster (Skovalléen) – Rute 271, Stubbekøbingvej – Nørre Ørslev – Sdr. Kirkeby – Sdr. Vedby – Kristiansmindegaardene.

Comments are closed.

Del dit #PNDKR18

  • Hundredtusindvis så PostNord Danmark Rundt på DR1. Livesendingen fra 5. etape var det mest sete program på dansk tv i uge 31, målt i antal seertimer. - Når reporterne er ude i landet langs ruten og helikopteren er i luften, bliver cykelløbet også til en fortælling om de landområder, landsbyer, større byer og afkroge af det ganske danske land, som feltet suser forbi. ”Møn er øen”-billederne og byfesten i Råbymagle er lige præcis det, som det her cykelløb også skal være med til at skabe rammerne omkring. Vi skal levere underholdende cykelløb og et sommerpostkort fra Danmark.

#pndkr18 🇩🇰 #dkmedier #vielskercykelsport #unitedcycling #visitdenmark #drdkrundt @drsporten @dr1tv
  • Winner of #tourofdenmark 2018 @woutvanaert 👕 Wout, you are a rockstar in Denmark from now on and ever! #pndkr18 🇩🇰 @snipercycling
  • 119 ryttere blev på flotteste vis sendt afsted fra Faxe Kommune kl. 11.45. 198,8 kilometer venter før vi i eftermiddag kan kåre vinderen af PostNord Danmark Rundt 2018 på Frederiksberg Allé.

Hvem tager trøjerne? #pndkr18 🇩🇰️
  • Mads Pedersen lovede i Næstved, at hammeren ville falde senere i løbet efter skuffelsen i Vejle. Hammeren faldt i dag. Stærk stærk præstation af @pedersen_mads der sejrede foran Wout van Aert og Martin Toft Madsen. 
#pndkr18 #vielskercykelsport @danmarkscykleunion
  • Mød fighterne og stjernerne søndag på Frederiksberg🙏 
@teamnovonordisk 🇺🇲️ er verdens eneste cykelhold, hvor alle rytterne har diabetes. I morgen inviterer holdet børn med diabetes og deres familier til den afsluttende etape på Frederiksberg. 
Her vil der være aktiviteter for hele familien, inden rytterne kommer til Frederiksberg. I kan blandt andet: • Få en rundtur i Team Novo Nordisks bus (den er altså ret fed 😍)
• Møde holdets maskot Billy the Bull
• Få ansigtsmaling • Prøve lykkehjulet, hvor I kan vinde spændende merchandise fra holdet. 
Læs mere om dagen og tilmeld Jer via Facebookbegivenheden der hedder: Team Novo Nordisk - PostNord Danmark Rundt 
#changingdiabetes #pndkr18 🇩🇰️
  • What a stage win for @MerlierTim. Second win for @Snipercycling in this 28th edition of #tourofdenmark #pndkr18 🇩🇰

Del dit #PNDKR18