Det er blevet tid til enkeltstart

PostNord Danmark Rundt er kommet til Grindsted, hvor den vigtige enkeltstart skal køres. Med sin tidlige placering i løbet kommer den til at have stor betydning for klassementet, og hvordan løbet senere hen kommer til at blive kørt.

17 kilometer, 12 sving og en rute, der er flad som en pandekage. Det er, hvad der venter rytterne, når de torsdag eftermiddag begiver sig ud i det sydjyske i kampen mod det famøse ur.

I otte ud af de 28 udgaver af PostNord Danmark Rundt som er kørt, er vinderen af enkeltstarten også endt med at stå som den samlede vinder af løbet. Dette skete senest i 2013, da Wilco Kelderman vandt enkeltstarten i Holbæk og efterfølgende vandt samlet med sølle seks sekunder over Lars Bak.

Det viser, hvor vigtig enkeltstarten er, og der er derfor lagt op til en umådelig spændende etape, hvor vinderen med al sandsynlighed kommer til at kæmpe med om den samlede sejr.

Danske favoritter
I de senere år har danskerne gjort det rigtig godt på tidskørslen. Hvis man ser tilbage på de sidste fem enkeltstarter, er det blevet til dansk sejr tre gange med Mads Pedersen som den seneste, da han vandt enkeltstarten i Nykøbing Falster sidste år.

To af de helt store favoritter på årets enkeltstart er danskere, og der er derfor god mulighed for, at vi igen i år kan hylde en dansker som vinder af tidskørslen.

Den helt store favorit til etapesejren er specialisten Martin Toft Madsen, der på trods af både dansk timerekord og flere danske mesterskaber i enkeltstart stadig mangler at vinde tidskørslen i PostNord Danmark Rundt. Anderledes positivt ser det ud for den anden store danske favorit, Mads Würtz Schmidt, der har vundet alle enkeltstarter, han har kørt i løbet. Om han kan slå Martin Toft Madsen, der må siges at være i sin livs enkeltstartsform, efter han for nyligt slog danske timerekord, ved vi først omkring kl. 17:30, når den sidste rytter har krydset målstregen i Grindsted.

Husk, at du kan følge etapen på DR1 fra klokken 14:55.

Relevante starttider:
Første rytter: kl. 14:56
Martin Toft Madsen (BHS – Almeborg Bornholm): kl. 15:34
Mads Würtz Schmidt (Team Postnord Danmark): kl. 16:53
Tiesj Benoot (Lotto Soudal): kl. 17:05

FOTO: Lars Svanholm

Comments are closed.