Danmarks største sportsbegivenhed hedder fremover PostNord Danmark Rundt

Foto: Thomas Nyhus 
Den 26. udgave af
Danmarks største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed, PostNord Danmark Rundt, køres 27.- 31. juli med start i Herning og finale på Frederiksberg.

Danmarks største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed hed i dets første fire udgaver Bikuben Danmark Rundt, og i de næste 21 udgaver Post Danmark Rundt. I 2016 hedder løbet, der arrangeres af Danmarks Cykle Union, PostNord Danmark Rundt.

Om navneskiftet fra Post Danmark Rundt til PostNord Danmark Rundt, udtaler Henning Christensen, adm. direktør for Post Danmark A/S og chef for PostNord Danmark:

”PostNord Danmark Rundt er Danmarks største sportsbegivenhed. Cykelløbet er en fantastisk begivenhed til at synliggøre vores samlede virksomhed, og med tv-dækning har vi en platform over for kunder i hele Norden. Især i den eksplosivt voksende e-handel står PostNord stærkt i alle de nordiske lande. Netop derfor giver det rigtig god mening, at vi nu benytter vores historiske sponsorat af Danmarks største sportsbegivenhed til at sikre den samlede synlighed for vores virksomhed over for vores kunder i Danmark og internationalt, siger Henning Christensen.

”Vi er glade og stolte over fortsat at være den virksomhed, som skaber de store fortællinger fra de danske landeveje sammen med Danmarks Cykle Union”

”Vi er glade og stolte over fortsat at være den virksomhed, som skaber de store fortællinger fra de danske landeveje sammen med Danmarks Cykle Union – vi er virksomheden, som ikke bare kommer rundt i hele Danmark – vi kommer rundt i hele Norden. Det mener vi, det nye navn for cykelløbet signalerer. Vi håber naturligvis, at både den professionelle kreds omkring cykelsporten, alle ildsjælene, der lægger tid og kræfter i cykelsporten, medierne og ikke mindst danskerne tager godt imod det nye navn for Danmarks største og bedste sportsbegivenhed”, slutter Henning Christensen.

PostNord Danmark Rundt køres over fem etaper på fem dage

27. juli, 1. etape: Herning – Esbjerg 200 km
28. juli, 2. etape: Rømø – Sønderborg 180 km
29. juli, 3. etape: Aabenraa – Vejle 175 km
30. juli, 4. etape: Nyborg, enkeltstart 19,6 km
31. juli, 5. etape: Karrebæksminde – Frederiksberg 175 km

Samlet distance: 750 km.

Om årets rute udtaler løbsdirektør Jesper Worre:

”Det er en rigtig spændende rute, vi har fået skruet sammen. 1. etape fra Herning til Esbjerg kan byde på hård sidevind, der kan få afgørende betydning. 2. etape, med start på ferieøen Rømø, byder på sidevind fra start og en hård spektakulær finale i Sønderborg, og så følger kongeetapen fra Aabenraa til Vejle, der rummer samme ekstremt hårde opløb som i 2015.”

”Endelig får enkeltstarten i år fuld fokus, nu hvor formiddagsetapen er væk, og så køres den i de flotteste rammer i Nyborg.  Finaleetapen starter ved feriecenteret Karrebæksminde og slutter traditionen tro på Frederiksberg Allé. Det er samlet set en lidt kortere rute end hidtil, der lægger op til masser af godt cykelløb.”

 

Foreløbigt er 14 hold på startlisten
Danmarks Cykle Union og PostNord Danmark Rundt har foreløbigt indgået aftaler med 14 hold om deltagelse i løbet. På startlisten er indtil videre World Tour-holdene Tinkoff Team, Lotto NL Jumbo og Astana Pro Team samt Pro Continental-holdene Stölting Service Group, Wanty Goubert, Bardiani-CFS, Roompoot, Team One Pro, Topsport Vlaanderen og Team Novo Nordisk.

Der forhandles derudover med Team Sky, Giant Alpecin, Etixx Quick-Step og Cannondale Pro Cycling.

Tre danske kontinentalhold – stærkeste PostNord Danmark-hold nogensinde
Hvilke tre danske hold der bliver udtaget til PostNord Danmark Rundt 2016, offentliggøres mandag 27. juni kl. 11.00. I betragtning til udtagelserne er de danske kontinentalhold Riwal Platform Cycling Team, Team Almenborg-Bornholm, Team TREFOR, Team Coloquick-CULT, Team Soigneur – Copenhagen Pro Cycling og Team Giant Scatto U23.

“Team PostNord Danmark, det stærkeste nogensinde, med blandt andre den forsvarende vinder Christopher Juul-Jensen og Magnus Cort i landsholdsdragten”

”Frem mod Tour de France vil der blive sat mange flere team- og rytternavne på startlisten. Allerede nu kan vi dog se, at vi igen i år får et rigtig stærkt felt med et hav af danske og udenlandske profiler i kamp mod hinanden. Tilmed bliver landsholdet, Team PostNord Danmark, det stærkeste nogensinde, med blandt andre den forsvarende vinder Christopher Juul-Jensen og Magnus Cort i landsholdsdragten. Det synes jeg er utroligt spændende”, vurderer Jesper Worre.

DR1 sender igen i år direkte
Live tv-dækningen af PostNord Danmark Rundt er kommet for at blive, og igen i år bliver de sidste 50 kilometer af hver etape vist direkte på DR1:

”Det første år med livedækningen af løbet var en stor succes, med mange seere og flotte billeder. Samtidig høstede både Danmarks Cykle Union og DR masser af erfaring, og jeg er sikker på, at vi i år vil få endnu flottere billeder fra et medrivende cykelløb, samtidig med at vi producerer et levende postkort af Danmarks smukke natur fra sin flotteste side. Vi har virkelig tænkt i billeder, da vi planlagde ruten, netop for at gøre oplevelsen endnu større for seerne”, slutter Jesper Worre.

Løbets trøjer og klassementer
PostNord Danmarks gule førertrøje bæres af den førende rytter i det samlede klassement. Skodas ungdomstrøje bæres af den bedste rytter fra U23-kategorien, mens den førende rytter i bakkekonkurrencen kører i Novo Nordisk Changing Diabetes-trøjen. Den grønne pointtrøje er endnu uden navnesponsor.

DANA er sponsor for løbets holdkonkurrence, og Schmidts Radio er sponsor for lyd og skærme.

#PDR Følg PostNord Danmark Rundt på Facebook, Instagram (postdkrundt), Twitter (@PostDKRundt ) og på Danmarks Cykle Unions nye Youtube-kanal

Comments are closed.