Changing Diabetes Bakketrøjen

Igen i 2016-udgaven af PostNord Danmark Rundt skal rytterne kæmpe om Novo Nordisk Changing Diabetes-bakketrøjen.

Som i 2015 hvor den 25. udgave af løbet blev kørt, er Novo Nordisk også i 2016 navnesponsor for bakkekonkurrencen i PostNord Danmark Rundt.  Changing Diabetes er Novo Nordisks svar på de globale udfordringer inden for diabetes. Programmet omfatter en lang række aktiviteter rettet mod at hjælpe så mange mennesker som muligt til at få et godt liv med diabetes.

 

 

Bakketrøjen blev i 2015 vundet af  Pim Ligthart (Lotto Soudal).

Om Changing Diabetes®
415 mio. mennesker lever i dag med diabetes, og dette tal forventes at stige til 642 mio. i 2040.  Changing Diabetes® er Novo Nordisks globale bidrag til at forbedre forholdene for de millioner af mennesker overalt i verden, der lever med diabetes i dag, og dem, som har risiko for at udvikle diabetes i morgen.

Changing Diabetes er Novo Nordisks svar på de globale udfordringer inden for diabetes. Programmet omfatter en lang række aktiviteter rettet mod at hjælpe så mange mennesker som muligt til at få et godt liv med diabetes. Virksomheden bidrager primært med at forske i og udvikle innovativ medicin og gøre denne tilgængelig for mennesker med diabetes overalt på jorden. Novo Nordisk er dog klar over, at medicin alene ikke ændrer kursen på diabetes. Derfor startede det danske firma i  2014 et nyt initiativ: Cities Changing Diabetes. Det er et nyt partnerskabsprogram som skal medvirke til at identificere og adressere hovedårsagen til stigningen i diabetes i større byer rundt om i hele verdenen.

Novo Nordisk er i løbet også synlige ved det professionelle cykelhold Team Novo Nordisk, der alene består af cykelryttere, der alle har diabetes og som kommer fra hele verden. Holdet deltager i de største løb på den internationale cykelunions, UCIs, pro-kontinentale tour.

Fakta om Changing Diabetes Bakkekonkurrencen
Der køres på 1., 2., 3., og 5. etape med indlagte bakkekonkurrencer, hvor der gives henholdsvis 10, 6, 4, og 2 point til de fire første ryttere.

På 1. etape køres for første gang i årets løb efter bakkepointene efter 111,7 kilometer når feltet rammer Changing Diabetes Bakkekonkurrencens første højdepunkt på Tamhøjevej.

På 2. etape er der point på spil efter 109,6 kilometer på Sønderhavvej.

På 3. etape, årets kongeetape fra Aabenraa til Vejle, skal rytterne konkurrere om bakkepointene første gang på toppen af Skamlingbanken efter 59 kilometer, og senere ved Robert Jacbosen efter 112 kilometer, på toppen af Østengaard efter 131 kilometer og efter 137 kilometer på toppen af Chr. Winthersvej.

På 5. etape er der igen point på spil i Changing Diabetes bakkekonkurrencen efter 123,7 kilometer ved Gisselfeld Slot, inden rytterne af tre omgange skal køre om bakkepointene på toppen af Valby Bakke efter 123,7 kilometer, 130,4  kilometer og 137,1 kilometer.

 

 

Comments are closed.