178 kilometer fører rytterne fra Næstved til Vordingborg over Møns klint

Fredag den 3. august køres 3. etape i PostNord Danmark Rundt 2018 over 178,4 kilometer fra Næstved til Vordingborg. En etape, der blandt andet tager feltet ad en grusvejsstigning forbi Møns Klint.

På et pressemøde i Aalborg i december 2017 løftede vi sløret for start- og målbyerne i dette års PostNord Danmark Rundt. I denne artikel kigger vi lidt nærmere på 3. etape, der starter i Næstved og slutter i Vordingborg.

Se komplet etapebeskrivelse – ruten sving for sving, kilometer for kilometer her
Se hele ruten som GPS-fil her

Løbsdirektøren: Ekstraordinære TV-billeder venter fra Møn  
Løbsdirektør Jesper Worre beskriver her ruten og etapens perspektiver:

– Etapen starter i Næstved og fører herfra rytterne forbi Gavnø, Vester Egesborg og Mogenstrup. Herefter bliver vejene smallere og mere kuperede gennem Everdrup, Egeskov og videre ned til Præstø. Flere småveje venter rytterne på rundturen ud i Gøngehøvdingeland på Jungshoved, inden kursen sættes sydpå over Dronning Alexandrines Bro til Møn.

– Når rytterne har passeret broen, kører de gennem Stege og på tværs af Møn for at bestige Møns Klint ad en 4 kilometer lang grusvej, der byder på 100 højdemeter. Tv-billederne herfra bliver ekstraordinære og noget anderledes, end hvad et dansk etapeløb normalvis leverer. Det bliver vildt og underholdende.

– Efter Møns klint skal rytterne retur ad flere småveje over Stege Nor og tilbage over Dronning Alexandrines Bro.

– Finalen ind mod Vordingborg fortsætter på små veje gennem Stensby og Bakkebølle, inden en meget hurtig rundstrækning venter i Vordingborg, med opløbet foran Gåsetårnet. Byen har senest lagt asfalt til de danske mesterskaber i 2013 og i 2016, med henholdsvis Michael Mørkøv og Alexander Kamp som vindere. Har vi de to med på startlisten til august, er de gode bud på etapevindere, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Karrebæksminde var en folkefest – nu er centrum i Næstved
Også i henholdsvis Næstved og Vordingborg kommune ser man frem at PostNord Danmark Rundt-feltet lægger vejen forbi. Borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen siger:

– I Næstved glæder vi os meget til at skyde starten på 3. etape af PostNord Danmark Rundt i gang. Tilbage i 2016 havde vi fornøjelsen af de mange cykelryttere i Karrebæksminde, og det var en kæmpe oplevelse for både borgere og turister. Vi ser virkelig frem til endnu en folkefest med cykelsporten som omdrejningspunkt – denne gang med start i centrum af Næstved, siger borgmester Carsten Rasmussen og uddyber:

– Vi glæder os til at kaste lys på Næstved som cykelby. Vores terræn er fantastisk for cykelentusiaster og forhåbentlig kan begivenheden være med til at inspirere endnu flere til at hoppe på cyklerne for at udforske Næstveds mange oplagte cykelruter.

I 1987 blev løbets næstsidste etape kørt fra Kalundborg til Næstved som målby. Dagen efter lagde Næstved rammer til starten på sidste etape. I 1996 og 2007 lagde byen asfalt til løbets enkeltstart.

Smukke og varierede cykelruter i Vordingborg Kommune
Borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed glæder sig til etapens afslutning i Vordingborg by, men peger, ligesom løbsdirektøren på, at Møn undervejs på ruten bliver noget specielt:

– Der er lagt op til en spændende dag, hvor man kan opleve cykelløb af høj, høj klasse. Vordingborg har tidligere med stor succes – både arrangementsmæssigt og publikumsmæssigt – lagt veje til DM i landevejscykling, og jeg er sikker på, at denne etape af PostNord Danmark Rundt også vil blive en stor succes.

– Ikke mindst på den svære rute på Møns Klint og den hurtige rundstrækning i Vordingborg by op til målstregen på Slotstorvet bliver spændende, og vil tiltrække rigtigt mange tilskuere.

Om selve det at have cykelløbet på visit, siger han:

– Samtidig er det jo en oplagt mulighed for at få vist vores dejlige kommune frem for rigtigt mange mennesker, og vi har jo nogle fantastisk smukke og varierede cykelruter i vores kommune, som ikke mindst henvender sig til de mange cykelturister, siger Mikael Smed.

Det er anden gang i PostNord Danmark Rundts historie, at en etape i løbet har Vordingborg som start- eller målby. I 2000 var Vordingborg startby for løbets sidste etape fra Vordingborg til Frederiksberg.

3. etape skydes i gang fra Bredstræde P-plads i Næstved  kl. 12.55. Der er forventet opløb på Færgegaardsvej i Vordingborg ved Gåsetårnet kl. 17.20. Etapen kan følges live på dr.dk/tv og DR1.


Fakta om 3. etape

Start på Bredstræde P-plads i Næstved.
Underholdning fra kl. 11.25. Indskrivning fra kl. 11.55 og Masterstart kl. 12.55.
Rute Næstved – Vester Egesborg – Mogenstrup – Everdrup – Præstø – Jungshoved – Kalvehave – Stege – Møns Klint – Tøvelde – Kalvehave – Langebæk – Nyråd – Vordingborg. Der afsluttes med 3 omgange á 4,5 km.  Forventet ankomst til rundstrækning kl. 16.45.
Opløb på Færgegaardsvej i Vordingborg ved Gåsetårnet kl. 17.20.


 

3. etape i årets løb fører rytterne fra #næstved til #vordingborg. Undervejs skal feltet over Møn og #mønsklint, hvor en 4 kilometer langs grusvejsstigning venter. – Når rytterne har passeret Dronning Alexandrines Bro til Møn, kører de gennem Stege og på tværs af Møn for at bestige Møns Klint ad en 4 kilometer lang grusvej, der byder på 100 højdemeter. Tv-billederne herfra bliver ekstraordinære og noget anderledes, end hvad et dansk etapeløb normalvis leverer. Det bliver vildt og underholdende, siger løbsdirektør Jesper Worre. Få fuld overblik over alle etaper i PostNord Danmark Rundt 2018 på løbets hjemmeside. Se link i bio @maerknaestved @storbyensforhave @sydkystdanmark #sydkystdanmark #mærknæstved #naboinæstved #vordingborgkommune #mønsklint #vielskercykelsport #pndkr18 ?? #postnorddanmarkrundt #drdkrundt #tourofdenmark #unitedcycling @danmarkscykleunion

Et opslag delt af PostNord Danmark Rundt (@postnorddkrundt) den

Comments are closed.